avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Doua locuri de munca și Indemnizație de creștere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Doua locuri de munca și Indemnizație de creștere copil

Buna ziua , dacă am doua locuri de munca,la unul sunt angajata din Aprilie 2018 iar la unul din 09 Ianuarie 2020.Sunt însărcinată și urmează sa intru in concediu prenatal la sfârșitul lunii Martie și sa nasc la începutul lunii Mai,contractele de munca se vor suspenda după 15 Iunie ...Asta inseamna ca la cel al doilea loc de munca nu cotizez 6 luni la stat...Pot beneficia de concediu prenatal și postnatal dacă nu am cele 6 luni cotizate ?Concediul prenatal si postnatal o sa imi fie plătit de casa de sănătate sau de angajator ?La calculul indemnizației se ia in calcul și venitul obținut la cel de-al doilea loc de munca chiar dacă stagiul de cotizare nu este de 6 luni ?Se cumulează toate veniturile obținute in ultimele 12 luni ?Daca data angajarii este 9 Ianuarie și data suspendării contractului este 15 Iunie ,cât înseamnă ca am cotizat la stat ?5 sau 6 luni ? Se calculează luna întreaga sau de la data angajării ?
Ce ma sfătuiți sa fac ? Sa mai continui cu cel de-al doilea loc de munca sau sa închei contractul de munca ?Ma ajuta la indemnizație ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 9 Martie 2020
Beneficiati de concediul de maternitate de la ambii angajatori ...... se consideră stagiu asimilat si perioada desfăşurată la angajatorul/angajatorii la care activitatea salariatului a fost încheiată anterior începerii actualului/actualelor contract/contracte de muncă.

La calculul indemnizației pentru CCC se ia in calcul și venitul obținut la cel de-al doilea loc de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mi se ia in considerare un contract de munca ....in calculul indemnizației pentu prenatal madalina0106 madalina0106 Buna ziua , am avut 2 contracte de munca cu 8 ore la 2 angajatori diferiți in lunile 10,11,12 anul 2017 după in Ianuarie 2018 am dat concurs și m am angajat ... (vezi toată discuția)
Calcul si conditii prenatal si cic simona racz simona racz Buna, Am cateva intrebari legate de conditiile de acordare a concediului prenatal/postnatal, CIC si modul de calcul a acestora: -In conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Baza de calcul a indemnizatiei pentru concediul de maternitate nico978 nico978 buna ziua, sunt insarcinata in 34 de saptamani si ar trebui sa intru in concediu prenatal.sunt in somaj de la data de 01.11.2010.cum mi se calculeaza ... (vezi toată discuția)