Va rog sa-mi oferiti o solutie la urmatoarea problema. Am suspendat activitatea la firma si in aceasta perioada am primit o somatie de la o firma de recuperare legat de o factura emsisa catre noi dar neplatita. Intrebarea ar fi cum se poate achita acesta suma tinand cont ca firma este suspendata si are toate conturile bancare inchise. Se poate face plata dintr-un cont bancar personal urmand ca ulterior la reluarea activitatii sa se inregistreze aceasta factura si dovada platii?
am rugamintea daca puteti sa-mi mai dati un sfat. motivul pentru care nu am platit aceasta factura este acela ca nu ne-a fost expediata. este vorba de o factura emisa in decembrie 2008 si pe care am primit-o abia acum prin intermediul firmei de recuperare. desi ei sustin ca au trimis-o nu exista nici o dovada a acestui fapt. fiind din orase diferite ar fi trebuit s-o trimita prin posta cu confirmare de primire, lucru care nu s-a intamplat. problema este ca nestiind de existenta acestei facturi nici nu a fost inregistrata in evidentele contabile din aceea perioada. intrebarea ar fi daca este indicat sa refuzam plata acestei facturi, pe motiv de viciu de procedura, si in caz ca vom fi actionati in judecata de catre firma de recuperare exista sanse de castig. sau daca credeti ca trebuie platita cum se mai poate inregistra in contabilitate o factura emisa in urma cu un an.