avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa dau în judecata spitalul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa dau în judecata spitalul

Bună ziua, anul acesta pe 1 decembrie tatăl meu ,, a căzut de pe o bicicleta cu motor " dar, de fapt a fost dat cu mașina peste el, și a fost aruncat destul de departe, în momentul în care a ajuns la spital, doctorii nu i-au făcut NIMIC, doar l-au pansat și curățat la cap unde avea capul spart, a avut clavicula rupta, și 2 coaste rupte, care i-au spart plămânul, și sa scurs tot lichidul. În acea zi doar la pansat și iau făcut calmante, nici măcar nu ia prins mana, i-o ținea căzuta din pat. A doua zi iau prins mana respectiva, și la legat de pat, și au continuat cu calmante, și iau făcut și insulina, după l-au intubat, și următoarea zi a murit...
Noi în aceșt timp le-am băgat bani în buzunar sa se ocupe de el, am cautat medic la Iași, pentru ca el nu-și revenea deloc, nici sa putem comunica cu el și nu au vrut să-l primească, le-am cerut și celor de la Bârlad sa ni-l transfere, și nu au vrut!!! Am sunat și la domnul doctor Donica Ion Mangalia, și ne-au spus ca el trebuie transferat urgent în situația în care e, iar medicii nu au vrut, și l-au lăsat sa moara, tatăl meu a murit din cauza lor! Ce as putea sa fac?? La locul unde sa întâmplat, a văzut femeiea care locuia acolo ca a dat mașina peste el, și noi am aflat de curând de aceasta confirmare, pentru ca ne-am dat seama, după distanta în care el a fost aruncat, și starea în care era bicicleta. Va rog sa ma îndrumați ce pot face, sau ce se mai poate face în situația aceasta!

editat : denumirea spitalului
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca este vorba de culpa medicala trebuie sesizat Colegiul Medicilor.Va fi ceva de durata.
Ar fi bine sa.mergeti cu actele la avocat pentru a se face verificari concrete.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1. Cu siguranță s-a deschis un dosar la poliție, luați legătura cu această instituție și aflați ce s-a întâmplat cu dosarul (în ce fază e).
2. Dacă a decedat în Spital, trebuie să aveți documente eliberate de această instituție, dar și de la Institutul Medico Legal, din care să reiasă diagnosticul și alte aspecte medicale - clinice.
3. În baza acestor informații și documente, dacă le primiți, puteți să acționați în consecință, în primul rând să vă adresați Parchetului cu o plângere penală, să vedeți cine este persoana care l-a accidentat pe tatăl dumneavoastră.
4. Faceți o sesizare și la Colegiul Medicilor pentru a prezenta situația, deși este destul de târziu.
Important este că aveți un martor, care poate oferi toate detaliile legate de accident.
Urmați acești pași și apoi gândiți-vă să acționați în judecată Spitalul, fiindcă vă trebuie cât mai multe probe împotriva vinovaților.
Vă recomand să vă angajați un avocat, fiindcă aveți un caz complex, ce necesită mai multe acțiuni concomitente, multidisciplinare (civil, penal).
Despre malpraxis medical gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_381...
Ma mira raspunsul dnului av ( din ceilalți distinsi comentatori unul nu are nici o legatura cu dreptul și probabil de bună credință tot indica un link care nu este neaparat varianta de urmat iar celălalt poate nu profesează în domeniulrespectiv)Nu este obligatoriu sa sesizatiColegiul Medicilor procedura greoaie și care va faceti sa pierdeți enorm de mult timp.Aveti posibilitatea unei plângeri penale sau a unui proces civil,contactați un av si analizați variantele.Desi nu sunt penalist și soluționarea unui dosar penal imi crează impresia ca durează mai mult decat un proces civil la prima vedere se pare ca ar trebui să mergeți pe o plângere penală.
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
In articolul mentionat, scris in urma interviului acordat de un avocat, se mentioneaza ca nu este obligatorie sesizarea Colegiului medicilor.
Indic acest articol pentru ca utilizatorii sa-si faca o idee despre malpraxis medical, fara a apela neaparat, contracost, la consultarea unui avocat.
O hotarare favorabila a Colegiului medicilor pentru accept de malpraxis medical poate fi un atuu intr-un proces. Nu vad de ce sa nu acordam si medicilor din colegiu o posibiltate de analiza ?!

Alte discuții în legătură

Malpraxis lili5 lili5 In luna mai am internat pe tatal meu la sectia interne a spitalului municipal cu diagnostic stabilit LEUCEMIE. timp de 3 luni a primi tratament cu LEUCHERAN ... (vezi toată discuția)
Primiri urgente - refuz tratare Chirita AdrianMadalin Chirita AdrianMadalin In data de 06.05.2020 ora aproximativa 07:00 m-am prezentat la Spitalul Judetean de Urgente acuzand dureri in zona anala si spunand personajului de triere ca ... (vezi toată discuția)
Proces medic fox6200 fox6200 buna ziua.anul trecut am fost operat.in urma operatiei dr.mi-a atins nervul sciatic si am pareza si paralizie picior.mai pe ramaneste am intrat pe picioarele ... (vezi toată discuția)