avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este legal sa mi se ceara la angajare adeverinta cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este legal sa mi se ceara la angajare adeverinta cu veniturile pe ultimele 12 luni ?

buna ziua,

la angajarea pe un nou job mi s-a solicitat printre alte documente, adeverinta cu veniturile pe ultimele 12 luni
Doresc sa va intreb daca este legala aceasta cerinta, mi se pare cam ciudata, niciodata vreun angajator nu mi-a cerut asa ceva.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: maria.dinca , utilizator 14:06, 9 Martie 2020
In principiu, pentru angajare documentele necesare sunt stabilite de catre angajator.

O astfel de adeverinta, va ajuta la calculul indemnizatiei pentru concediu medical in situatia in care beneficiati in mai putin de 7 luni de la angajare.
va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta stagiu de cotizare g_dany19 g_dany19 Buna ziua. In urma cu o saptamana mi-am gasit un alt loc de munca. Printre documentele necesare la angajare mi s-a cerut adeverinta privind stagiu de ... (vezi toată discuția)
Documente angajare DanyG DanyG Buna ziua, doresc sa imi schimb locul de munca si la angajare i s-au cerut si 2 documente care mi se par ciudate, anterior nu mi s-au mai cerut aceste ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere Andreeacorneliadr Andreeacorneliadr Buna ziua! In iunie ar trebui sa ma intorc la munca, am anuntat, doar ca intre timp am ramas gravida iar. Cum trebuie sa procedez? Imi anunt oficial ... (vezi toată discuția)