Am ales sa nu ma prezint pentru ca am fost si voi fi intotdeauna de acord cu recalcularea pensiei de intretinere. Nu aveam ce drepturi sa-mi apar in conditiile alea. Dar daca fara sa ma impotrivesc in vreun fel, instanta a decis ca reclamanta nu are calitate procesuala activa, apoi totul a durat foarte mult: comunicarea hotararii, apoi apelul reclamantei comunicarea hotararii la apel(care a casat prima hotarare ) si iar au trecut cateva luni pana s-a stabilit primul termen pentru rejudecare, ce vina am eu?
Am intrebat daca voi fi pus sa platesc diferenta de la inceputul primului proces pana in prezent sau doar de la data inceperii rejudecarii? Acum doi ani aveam un venit mult mai mic fata de inceputul lui 2020. Este normal sa se calculeze o perioada asa lunga in urma, pe baza venitului marit in lunile recente? Date fiind conditiile actuale, bineinteles ca ma voi prezenta la proces.
Multumesc! Astept(daca se poate) raspuns si in legatura cu varsta copilului, care devine major imediat dupa primul termen!
Dapix a scris:
Dacă ați ales să nu vă prezentați în fața judecătorului să vă apărați drepturile, și să cereți instanței stabilirea pensiei în cotă procentuala, este normal să primiți o decizie defavorabilă. Se consideră de către instanță că manifestați dezinteres față de cererile reclamantului.
Veți plăti exact așa cum va stabili judecătorul, de la data depunerii la Judecătorie a cererii de chemare în judecată.
Aveți și cale de atac la acțiunea de la fond. Puteți declara APEL.