avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Coasigurat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Coasigurat

Buna ziua,

De la sfarsitul lunii februarie nu mai lucrez si intentionez sa plec in strainatate. Avand in vedere perioada de cand nu mai lucrez si pana voi gasi de munca am nevoie de asigurare de sanatate, drept urmare in 2 martie am fost la CAS impreuna cu sotia pentru a depune actele pentru coasigurare, ea fiind inca angajata.

Acolo n-i s-a comunicat ca vor inregistra solicitarea si este totul ok.

Doresc sa va intreb daca este necesara si anuntarea angajatorului? Mentionez ca nu ne intereseaza deducerea pentru persoana aflata in intretinere, ci doar caliatatea de coasigurat pana imi voi gasi de munca.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 17:19, 9 Martie 2020
Soția dumneavoastră trebuie să comunice acest fapt și angajatorului său.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurat drago55 drago55 Buna ziua As vrea sa obtin sfatul unui specialist,sau chiar a unei persoane care a intampinat o problema ca a mea,pe care o explic cat mai pe ... (vezi toată discuția)
Care sunt conditiile si demersurile pentru a deveni coasigurat cas? virgil_xxl virgil_xxl Buna ziua. Am o mare nelamurire cu casa de asigurari de sanatate si am incercat sa ma informez prin telefon dar nici ei nu stiu exact... Problema sta in felul ... (vezi toată discuția)
Asigurare in sistemul public de sanatate camellia_camy camellia_camy As dori sa va rog daca se poate sa-mi raspunde-ti la urmatoarea intrebare: In cazul in care sotia este incadrata cu carte de munca si plateste asigurarile la ... (vezi toată discuția)