avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate vânzarea prin \"prima casa\" a unui ap ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate vânzarea prin "prima casa" a unui ap fără acordul coplatitorului?

Buna ziua! M-am căsătorit în 2012. In 2015 am luat un ap prin "prima casa" cu fostul sot. La un an, am divorțat. Acum, după 3 ani si jumatate m-am hotarat sa depun partaj in instanta. Am aflat ca fostul sot vrea sa vândă apartamentul, aproape se fac 5 ani de credit. Poate sa vândă fără mine? Eu voiam să ies din program, prin instanta si sa obtin jumătate din ratele plătite în acel an împreună + avansul.
În primul rând trebuie să partajați atât imobilul, cât și creditul. Apoi aveți de ales, fie îi plătiți fostului soț sulta pentru jumătatea lui de proprietate, fie îl vindeți împreună și împărțiți egal banii.
Nu, va trebuie insa, si acordul institutiei creditoare, in vederea impartelii.

Este impartit atat activul, cat si pasivul patrimonial.

(atat datoriile dobandite de catre soti, cat si bunurile achizitionate in timpul mariajului ).

Daca vi se atribuie bunul dvs, in sarcina dvs. va incumba o obligatie de despagubire, prin remiterea unei sulte, conform cotei -parti detinute, din dreptul de proprietate.

Ceea ce caracterizeaza proprietatea devalmasa ( bunurile comune ale sotilor ) este faptul ca niciunul dintre acestia nu au determinata o cota -parte ideala, abstracta, matematica, din dreptul de proprietate.

Aceasta va fi determinata prin imparteala.

Cota-parte va fi fractionalizata, bunul nu este fractionalizat, in materialitatea sa.

Succes.
Ultima modificare: Luni, 9 Martie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibil partaj ContSters419284 ContSters419284 buna ziua, Ma poate sfatui cineva cu privire la o prblema de partaj? am divortat dar nu am facut partajul iar fosta sotie a vandut autovehiculul pe care l-am ... (vezi toată discuția)
Divort MOROSANUDRAGOS MOROSANUDRAGOS Va rog sa-mi comunicati care sunt modalitatiile de rezolvare pentru urmatoarea speta. Doi soti doresc sa divorteze si au impreuna un apartamet (luat cu credit ... (vezi toată discuția)
Impartire apartament prima casa divort gabipopescu2001 gabipopescu2001 Buna ziua, Am achizitionat impreuna cu sotia un apartament prin Prima Casa.Parintii mei au vandut o proprietate si mi-au dat banii cu care am achitat jumatate ... (vezi toată discuția)