avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Eu 18 Ea 17 Ce pot să risc?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Eu 18 Ea 17 Ce pot să risc?

Buna ziua! Mai pe scurt am cunoscut o fată online și am început să vorbim. Intr-o zi făcuse o glumă sau o aluzie despre faptul că o să vină să mă colinde acasă (locuiesc singur deoarece sunt la facultate). Faptul s-a întâmplat și a venit la mine de mai multe ori. Incepuse să-și mintă părinții și dormea uneori la mine fără ca ei să știe ceva. Când stătea pe la mine făceam lucruri deocheate dar doar aseară s-a întâmplat actul sexual propriu-zis. Precizez că suntem doar prieteni, nu iubiți iar ea era virgină. Vreau să specific faptul că totul s-a întămplat cu acordul ei, eu nici nu am dezbrăcat-o, nu i-am promis nimic în schimb și în plus, faptul s-a consumat pe 8 Martie și desigur, nu i-am dăruit niciun cadou ca să se simtă oarecum "obligată" să-mi facă pe plac.
Întrebarea mea este următoarea, eu nu-mi doresc o relație cu ea iar dacă cândva o să-mi propună acest lucru mi-e să nu mă amenințe cu poliția că am dezvirginat-o, eu fiind major iar ea minoră.
Problema este că, concret, nu am nicio dovadă că ea nu a fost obligată să întrețină relații sexuale cu mine.
Cum să previn o posibilă amenințare sau mai bine spus, chiar dacă aș ajunge cu ea la poliție, ce mi se poate întâmpla?
Vă mulțumesc mult, aștept un raspuns deoarece mă cam gândesc la o posibilă fază nașpa din cauza ei...
Cel mai recent răspuns: Lesevescu , utilizator 11:42, 22 Martie 2020
In principiu n-ati comis nimic ilegal. Decat daca ea sustine ca a fost viol, dar pentru asta e nevoie de dovezi.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns. Sincer să fiu, întreb din precauție deoarece în actuala situație socială se întâmpla foarte multe. Ce fel de dovezi se aduc în instanță în cazul unui presupus viol? Se iau în considerare mesajele online? Adică după acea seară fata mi-a răspuns normal la mesaje, e totul ok dar mi-e să nu se schimbe pe viitor și să mă amenințe cumva.

tgeorgescu a scris:

In principiu n-ati comis nimic ilegal. Decat daca ea sustine ca a fost viol, dar pentru asta e nevoie de dovezi.

Pentru a dovedi violul trebuie sa se prezinte la timp la medicul legist. Deci nu la trei luni dupa presupusul viol.
Din cele relatate de către dvs rezultă că nu ați încălcat nicio norma de drept penal.
În situația în care se va formula plângere penală pentru presupusa fapta de viol, acesta trebuie susținută prin probe, astfel că ar trebui să se administreze proba cu expertiza medico - legală, expertiză care ar fi edificatoare în speță. Bineînțeles, pot fi administrate și alte mijloace de probă, atât în favoarea, cât și în defavoarea suspectului/ inculpatului. .Dvs nu ar trebui să vă dovediți nevinovăția, ci este atributul organelor judiciare să demonstreze faptul că vă faceți vinovat de săvârșirea infracțiunii.
De luat în seamă și dispozițiile din codul penal referitoare la inducerea in eroare a organelor judiciare.
Pe langa faptul ca nu poti fi incriminat pentru viol, nici pentru savarsirea infractiunii de ,,act sexual cu un minor" (art. 220 Cod penal) nu poti fi acuzat, deoarece este incriminata savarsirea acestei fapte cu un minor in varsta de 17 ani numai atunci cand ,,majorul a abuzat de autoritatea ori influenta sa asupra victimei" (art. 220 alin. 3 Cod penal), insa cred ca aceasta situatie nu ar fi incidenta in cazul dat, sau ar fi greu de probat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relatie impreuna cu un minor tudorandrei21 tudorandrei21 Salut, Am varsta de 18 ani si sunt impreuna cu o fata de 14 ani, nu am intretinut relatii sexuale si nici nu avem de gand, pentru ca nu a implinit 16 ani. ... (vezi toată discuția)
Corupere de minori aculin aculin ce mi se poate intampla daca am intretinut relati sexuale cu o fata doar ca baiatul are 16 ani si fata 13 si parinti acesteia a declarat ca am corupto dar am ... (vezi toată discuția)
Minora D3m3nTuL D3m3nTuL Buna...am 22 ani si sunt cu o fata de aproape 15 ani...fata este virgina si parinti ei au spus ca merg sa ma de`a la politie.ce mi se poate intampla?ei vor sa ... (vezi toată discuția)