Buna ziua,
Va adresez o intrebare legata de o situatie mai delicata. Am sa va descriu mai jos , toata situatia.
Sora mea , este casatorita , de 10 ani, cu un cetatean Italian,are cetatenie Italiana si locuieste in Italia in orasul Palermo , si au impreuna 3 copii , care sunt minori , doi baieti si o fetita. (8 ani , 6 ani si fetita 1,5 ani) . In ultimul timp , comportamentul sotului ei , a determinat-o pe sora mea sa apeleze la asistenta sociala din Italia, din cauza ca sotul ei devenise foarte violent fata de ea si fata de copii, avand un comportament total deplasat , batand-o pe sora mea si pe copii, a obligat-o sa i-a si droguri , nu a devenit dependenta , aveau in fiecare zi certuri si scandaluri . In momentul cand sora mea a aplelat la asistenta sociala din Italia din orasul Palermo , era insarcinata cu fetita in 2 luni de sarcina. Neintelegeriile dintre ea si sotul ei , a facut-o in disperarea in care se afla sa apeleze la asistenta sociala. A fost plasata impreuna cu copii , baietii , pentru ca fetita nu se nascuse , intr-un plasament din provincia Palermo , unde a fost tinuta pana a nascut fetita, si pana a implinit fetita varsta de 1,5 ani , apoi i-au fost luati toti copii si fata si baietii de catre cei de la asistenta sociala si mutati in alt plasament fara sora mea. In prezent ea a fost data afara de acolo si trimisa pe strazi . Si-a gasit servici si o camera cu chirie si in prezent are unde sa stea. Pana sa se nasca fata , a primit o avocata care in aproximativ 1 an si 8 luni nu a facut nimic si nu a informat-o ca , copii ii vor fi luati de catre cei de la asistenta sociala, acest lucru aflandu-l cu 3 zile inainte sa se intample acest aspect. In prezent ea nu mai este lasata sa vada copiii , i-a fost interzis orice fel de vizita , asupra copiilor, de cand i-au luat copii nu i-a mai vazut. Cei de la asistenta sociala i-au spus surorii mele ca daca se angajeaza , o vor lasa sa vada copii, dar acest lucru nu s-a intamplat , ba pe deasupra copii urmeaza sa fie dati spre adoptie .Sotul ei in prezent se afla in inchisoare datorita ca a avut o disputa cu un alt cetatean din oras. Oricum el nu mai doreste copii si nici sa aiba vre-o relatie cu ea . Sora mea nu este divortata de el . Nu stiu cum sa faca sa divorteze de el in situatia data , el fiind la inchisoare , ea neavand o casa propietate personala acolo , cum are sotul ei. In data de 14 mai 2020 , are infatisare cu sotul ei la tribunal pentru separare
( asa este mentionat acolo ) . Un alt aspect foarte important , sora mea a schimbat avocata pe care o avea , cu o alta avocata care a facut recurs la tribunal , pentru ca copii ei sa nu fie dati spre adoptie. Mentionez ca in Romania ea ar avea , unde sa locuiasca si posibilitatea sa creasca copii , dar cei de la asistenta sociala nu vor sa ii dea copii.
Acum va adresez intrebarea : Ce sanse sunt sau ar fi ca ea sa obtina custodia copiilor si sa vina cu ei in Romania ?
Va rog foarte respectuos sa-mi da-ti si mie un raspuns. Va multumesc anticipat.