avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ce se poate intimpla
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ce se poate intimpla

am fost depistat cu o alcoolemie de 0,53 in aeru expirat
mi sa intocmit dosar penal
m-ar interesa care este pedeapsa in cel mai rau caz?
Cel mai recent răspuns: Intelepth , utilizator 14:49, 11 Decembrie 2009
Buna ziua. La aceasta alcoolemie din aerul expirat, sa stiti ca problele biologice vor indica valori peste limita legala admisa. Asa incat , sa va asteptati la lucrui mai putin placute, ca de exemplu anularea permisului, pedeapsa, fie ea amenda fie vreo pedeapsa care ar putea fi una cu suspendare, in ipoteza in care anterior nu ati mai comis fapte penale. Si sa va ganditi si la un avocat. Succes.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
ContSters47264, utilizator
oare imi mai primesc vreodata permisul?
Daca permisul va va fi anulat, puteti obtine unul nou , insa in urma susinerii examenului auto. Iar acest lucru va fi posibil dupa trecerea unei perioade de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare( daca se va inatampla asa).
Va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat specializat in infractiuni rutiere inca din faza de urmarire penala. Este posibil sa nu se ajunga la instanta de judecta....uneori agentii de politie in astfel de cazuri mai incalca dispozitiile legale...
Buna ziua ,
In cazul dvs. in primul rand este bine sa va angajati un avocat de la inceput.
In al doilea rand va sfatuiesc sa solicitati recalcularea alcoolemiei, sa dati o declaratie in care sa mentionati ce ati mancat si cand, ce ati baut , cat si cand, la cat timp dupa ce ati terminat de baut v-ati urcat la volan, greutate corporala si inaltime, daca suferiti de vreo boala.
Solicitati sa se mentioneze clar alcoolemia posibila la momentul in care ati fost oprit. Doar aceea conteaza.
Ceea ce se poate intanpla in cazul dvs. 1. In cazul in care recalcularea va este favorabila in functie de ceea ce ati declarat va suspenda permisul si scapati de dosar penal.
2. In cazul in care la recalculare nu scade alcoolemia atunci ajungeti in instanta unde puteti obtine o pedeapsa cu suspendare cea mai mica 4 luni cea mai mare 1 an cu anularea permisului.
Totul depinde de faza de urmarire penala.
Va urez succes.

Alte discuții în legătură

Alcool la volan - permis de conducere eu66us eu66us Buna seara , ma numesc C.... si am o problema : Am fost prins la volan baut , etilotestul a aratat 0.71 alcoolemie. M-i sa recoltat probe de sange , doua la ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.53 aer expirat ionutx ionutx buna ziua. Am fost depistat cu o alcoolemie de 0.53 in aer expirat, mi-au fost recoltate probe biologice iar acum trebuie sa astept rezultatul. Imi poate ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice floppy5_87 floppy5_87 un sfat ce as putea sa mai rezolv : am condus baut la volan si mi s-a depistat ca aveam 0.77 in aeru expirat ... am fost condus la spital unde mi s-au recoltat ... (vezi toată discuția)