avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rate bancare restante: se poate pune sechestru pe un ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rate bancare restante: se poate pune sechestru pe un apartament din care am doar 3/8?

Buna ziua,

Va scriu deoarece ma aflu intr-un mare impas in ceea ce priveste plata ratelor bancare pe care le am.
Am un credit de nevoi personale de 15.000 euro pt care am ramas in urma cu plata ratelor.
Am incercat sa vorbesc cu cei de la banca si mi-au zis ca la ei nu se poate rescadenta sau amana plata unei rate.
Efectiv in clipa de fata sunt tot timpul in urma cu o rata deoarece am avut ceva probleme in familie.
In fine, intrebare mea este, ce anume se poate intampla in cazul nefericit in care nu voi putea 1-2 luni sa imi platesc rata? O refinantare nu este posibilia deoarece am inteles ca m-au trecut in baza de data a Biroului de Credite ca rau platnic.
Din cate am citit vor vinde creditul catre o institutie de recuperare credit care ma va ameninta cu dobanzi, penalizari, procese?
Tin sa precizez ca nu am masini sau alte bunuri pe numele meu.
Am 3/8 din apartamentul mamei. Se poate sa ceara sechestru pe apartament? Insa detin doar 3/8.
Sunt intrebari la care nu am raspuns si va rog sa ma ajutati cu sfaturi, sugestii.
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:04, 11 Martie 2020
Poate scoate la licitatie cota dvs sau/si daca nu se vinde, pot cere iesirea din indiviziune, daca mama vrea casa, va trebui sa va plateasca sulta pt cota dvs, sulta pe care o va incasa creditorul.
daca nu poate plati, va trebui sa accepte sa se vanda casa si sa se imparta banii cf cotelor.
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2020
gi-jane2, moderator
De ce trebuie sa accepte sa se vanda casa?
Nu va suparati dar suneti avocat?
Intreb din curiozitate.
Multumesc.

gi-jane2 a scris:

Poate scoate la licitatie cota dvs sau/si daca nu se vinde, pot cere iesirea din indiviziune, daca mama vrea casa, va trebui sa va plateasca sulta pt cota dvs, sulta pe care o va incasa creditorul.
daca nu poate plati, va trebui sa accepte sa se vanda casa si sa se imparta banii cf cotelor.

Pentru ca asa permite legislatia.
Nu trebuie sa fi avocat pentru a cunoaste unele aspecte, la nivel minim...
Dvs. cautati sa platiti ratele la timp, daca incercati sa "mergeti pe ocolite, s-ar putea sa va coste...
Nu am incercat sa fac pe ocolite nimic.
Ca nu vrea banca sa discute o amanare sau rescadentare nu mai spuneti nimic, desi in lege este prevazuta si treaba asta.
Pe asta nu ati vazut-o.
Doar ca se vinde apartamentul si gata.

Ionut.ion a scris:

Pentru ca asa permite legislatia.
Nu trebuie sa fi avocat pentru a cunoaste unele aspecte, la nivel minim...
Dvs. cautati sa platiti ratele la timp, daca incercati sa "mergeti pe ocolite, s-ar putea sa va coste...

Luati legatura cu institutia din link-ul de mai jos si incercati medierea prin intermediul dumnealor.
[ link extern ] /
Dvs. si banca ati semnat un contract, care trebuie respectat. Nu este nimeni obligat sa-l renegocieze.

Alte discuții în legătură

Poprire salariu sau vanzare imobil - rata prima casa Dorin_V Dorin_V Buna ziua, Am un credit prima casa unde eu sunt titularul creditului iar sotia este coplatitor. Suntem separati (inca nu suntem divortati), sotia locuieste ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri imobile mostenite aflate in indiviziune gaboru69 gaboru69 buna ziua, cumnatul meu nu mai reusit sa isi plateasca ratele la o banca si momentatan este amenintat de catre o firma de recuperari creante cu executarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)