avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Rate bancare restante: se poate pune sechestru pe un ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Rate bancare restante: se poate pune sechestru pe un apartament din care am doar 3/8?

Buna ziua,

Va scriu deoarece ma aflu intr-un mare impas in ceea ce priveste plata ratelor bancare pe care le am.
Am un credit de nevoi personale de 15.000 euro pt care am ramas in urma cu plata ratelor.
Am incercat sa vorbesc cu cei de la banca si mi-au zis ca la ei nu se poate rescadenta sau amana plata unei rate.
Efectiv in clipa de fata sunt tot timpul in urma cu o rata deoarece am avut ceva probleme in familie.
In fine, intrebare mea este, ce anume se poate intampla in cazul nefericit in care nu voi putea 1-2 luni sa imi platesc rata? O refinantare nu este posibilia deoarece am inteles ca m-au trecut in baza de data a Biroului de Credite ca rau platnic.
Din cate am citit vor vinde creditul catre o institutie de recuperare credit care ma va ameninta cu dobanzi, penalizari, procese?
Tin sa precizez ca nu am masini sau alte bunuri pe numele meu.
Am 3/8 din apartamentul mamei. Se poate sa ceara sechestru pe apartament? Insa detin doar 3/8.
Sunt intrebari la care nu am raspuns si va rog sa ma ajutati cu sfaturi, sugestii.
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:04, 11 Martie 2020
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca nu vrea banca sa discute o amanare sau rescadentare

Poate nu va incadrati in conditiile lor. Daca va puneti in locul lor,intelegeti mai bine situatia. Dvs imprumutati niste bani si vreti sa faceti un profit din asta. Daca nu va convine sa il mai pasuiti in conditiile in care a acceptat niste termeni si acum vrea altceva ca nu mai poate plati, nu va poate obliga nimeni sa nu va cereti banii inapoi si cum chiar nu are de unde sa vi-i dea, il executati silit... si ce bunurie Re ? o cota parte dntr-un bun. e, cota aia se poatevinde ca dvs sa va recuperati banii.
Daca mama vrea sa pastreze toata casa, va trebui sa dea bani pt cota dvs, ca nu e a ei toata casa, ea are ca si dvs o cota.
Daca nu are banii sa plateasca o sulta si cum creditorul isi vrea banii, se vinde toata casa si mama isi ia partea ei, nu i se ia nimic din partea ei.
Numai partea dvs e urmaribila.
Si ca sa va satisfac si curiozitatea, nu, nu sunt avocat.
Dar puteti sa consultati unul, mergeand la o consulatie, ca sa aflati de la specialit cu acte in regula, ce poate sa se inatmple
Ce puteti face dvs in caz de o eventuala executare, e sa faceti in timp util o contestatie la executare si sa cereti si suspendarea executarii. In acest caz, chiar veti avea nevoie de avocat, dar si de bani ca si avocatul costa si aveti de achitat si taxe de timbru.
Succes!
Ca si sfat pe care vi-l ofer gratis e sa evitati sa ajungeti la executare silita.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ați primit răspunsuri foarte corecte. Nu puteți evita executarea silită a imobilului dacă nu plătiți ratele la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu sau vanzare imobil - rata prima casa Dorin_V Dorin_V Buna ziua, Am un credit prima casa unde eu sunt titularul creditului iar sotia este coplatitor. Suntem separati (inca nu suntem divortati), sotia locuieste ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri imobile mostenite aflate in indiviziune gaboru69 gaboru69 buna ziua, cumnatul meu nu mai reusit sa isi plateasca ratele la o banca si momentatan este amenintat de catre o firma de recuperari creante cu executarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)