avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vânzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vânzare

Dacă un contract de vânzare este semnat numai de unul din părinți și de celălalt părinte nu este semnat este valabil sau nul ?
Trebuie să fie semnat și de 2 martori?
Parintii vand sau cumpara? Cati ani au?

raluk0207 a scris:

Parintii vand sau cumpara? Cati ani au?

Au vândut unui băiat cu ani în urmă care nu este neam.
Părinții au decedat de curând amândoi.Aveau când au decedat 65 și 67 de ani.
În urmă cu peste 10 ani au vândut
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2020
Marinela Marin, utilizator
Si bunul vandut era bun comun al ambilor parinti (dobandit prin cumparare in timpul casatoriei) sau era bun propriu al unuia dintre parinti?
Contractul nu trebuie sa fie semnat de martori cata vreme parintii cunosc carte.
Prezenta martorilor este necesara numai in cazul in care partea nu poate semna. Fie pentru ca nu stie carte, fie pentru ca nu ii permite starea de sanatate sau varsta inaintata.
Ceea ce nu e cazul aici.
Insa daca au vandut de peste 10 ani, parintii sunt decedati, dvs v-ati gandit acum sa va puneti semne de intrebare cu privire la contract?

MihailZC a scris:

Si bunul vandut era bun comun al ambilor parinti (dobandit prin cumparare in timpul casatoriei) sau era bun propriu al unuia dintre parinti?
Contractul nu trebuie sa fie semnat de martori cata vreme parintii cunosc carte.

Era bunul comun al ambilor părinți.Parintii știau carte.Este vorba despre o casa pe care au făcut contract de vânzare.
Vă mulțumesc frumos pentru răspunsuri.
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2020
Marinela Marin, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire dodorel62 dodorel62 Am o casa pe care parintii mei inainte de a muri mi-au facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere pe numele meu si al sotiei . Tata cand a semnat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua părinți mei în anul 2014 a făcut un act de vânzare ... Amacovei2261@yahoo.com Amacovei2261@yahoo.com Bună ziua. Părinții mei, în anul 2014, au făcut un act de vânzare-cumpărare a casei fratele meu: vânzători, părinți mei -cumpărători-fratele meu ... (vezi toată discuția)
Buna-pensie de intretinere; partaj varzan varzan La pensia alimentara ptr cresterea copilului se ia in calcul si Norma de hrana ? eu facand dovada ca salariul de incadrare este mai mic fara Norma de Hrana. ... (vezi toată discuția)