Bună ziua. Părinții mei, în anul 2014, au făcut un act de vânzare-cumpărare a casei fratele meu: vânzători, părinți mei -cumpărători-fratele meu cu nevasta. De la primărie nu a fost eliberat certificat fiscal și nimeni din primarie nu a fost cu ei la notar sa-i reprezinte. Tata are 89 de ani, iar mama 82 de ani, erau neștiutori de carte. Ei au zis că le face act de întreținere. Fiind decedați, acum fratele a venit cu actul la primărie. Întrebare este dacă primăria nu a eliberat certificat fiscal, acel act este valabil sau nu? Ce ar trebui sa facă primăria la acel act de vânzare cumpărare dacă ei nu au eliberat nici un act pentru notar.?Vă mulțumesc.
Nu primaria e problema dvs puteti solicita nulitatea absoluta pt lipsa discernamant daca e cazul,dol etcetc.Numai dupa ce consultati un av si oferiti msi multe amanunte se pot gasi solutii...
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
De unde știți ca nu exista la documentația actului un certificat de atestare fiscala?
Asistarea de către Primarie nu este necesara la vânzare, indiferent de vârsta părinților.
Dacă ambii sunt neștiutori de carte, la perfectarea contractului au fost prezenți 2 martori care au semnat în locul părinților și au atestat ca aceea a fost vointa lor. De vânzare.