avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Credit la banca?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Credit la banca?

Buna ziua.Acum opt ani in urma sotul a facut contract de cumparare-vanzare fiicei mele din prima casatorie cu habitatie viagera.Acum trei ani sotul a facut un credit in banca pentru un frigider si un aragaz.Intre timp a mai avut prostul obicei sa mai faca niste credite fara sa stiu ,in total 13000 lei care trebuie sa ii achite pana peste trei ani.Va rog sa imi spuneti daca creditul este pe numele sotului pe care il achita din pensie,in caz ca se intampla ceva cu el,prin absurd,creditul trebuie sa il achite fiica mea?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 16:58, 11 Martie 2020
Debitul va fi plătit de moștenitori, din masa succesorală. În ceea ce privește dreptul de proprietate asupra apartamentului, acesta de fapt și de drept al fiicei sale, aceasta având obligația să facă plata debitelor, dacă acceptă moștenirea. Apartamentul nu intră în masa succesorală, doar celelalte bunuri ale soțului (imobile și mobile)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentul autentic irina chirciu irina chirciu Buna ziua. Sotul meu a decedat pe 10 august 2017. Acesta are o fata din prima casatorie, care are 36 ani,iar eu la randul meu am o fata tot din prima ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin expirat l-boghian l-boghian Buna ziua,doresc sa imi reinnoiesc buletinul de identitate expirat.In momentul cand fiica mea care este in strainatate si este titulara de contract casa imi ... (vezi toată discuția)
Donatia unei sume de bani, raport mariapopescu mariapopescu Daca in actul de vanzare-cumparare apare ca doantie o suma de bani pentru cumparare unui apartament si aceasta suma intra in masa succesorala,atunci dezbaterea ... (vezi toată discuția)