avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit Ipotecar BCR cu act de donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit Ipotecar BCR cu act de donatie

Salut,

Vreau sa cumpar o casa noua in comuna Bragadiru.

Casa a fost cedata prin donatie de catre parinti actualului proprietar cu scutire de raport si sarcini. Pentru a fi sigur, l-am rugat pe fratele proprietarului sa dea o declaratie prin care ia la cunostinta de actul de donatie fara nicio alta pretentie.

Problema este ca am depus dosarul la BCR iar brokerul crede ca vor fi probleme. Azi am mai fost de curiozitate la o alta sucursala BCR, iar tipa de acolo era convinsa ca banca nu accepta varianta asta.

Mi se pare stupid, in conditiile in care acel act de donatie are aceeasi valoare juridica ca a unui act de vanzare cumparare.

Ati auzit de situatii similare in care banca refuza sa acorde banii din cauza asta? Se poate ataca in vreun fel decizia initiala a bancii?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 21:07, 11 Martie 2020
Da, mai sunt cazuri. Mai bine căutați altă bancă.
Nu aveti cu cine sa discutați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act de donatie gabitzu_l gabitzu_l Sotul meu a primit in 1992 un apartament prin donatie de la parintii lui. Anul acesta a vrut sa-l vanda prin programul prima casa dar banca a refuzat sa ... (vezi toată discuția)
Contract vinzare-cumparare problema ??? nelu_nedi nelu_nedi buna ziua.. sunt posesorul unui act de vinzare -cumparare incheiat intre mine si fratele meu, actul nu are nici o clauza si este scutit de or ce sarcina si ... (vezi toată discuția)
Investiție în imobil donat de părinte cu probleme bancare. există riscul de a pierde casa? AndreeaCretu AndreeaCretu Buna ziua. Prietenul meu a primit de la tatal sau o casa prin donatie. Acum problema este ca ne este teama sa investim deoarece tatal lui este cautat de o ... (vezi toată discuția)