avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Precontract nerespectat la termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Precontract nerespectat la termen

Daca nu am pretenti se anuleaza acest precontract find depasit termenul
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 10:10, 12 Martie 2020
NU. Precontractul e tot un contract (promisiunea de a încheia un contract viitor, practic de a definitiva înțelegerea părților contractante). Prin urmare, îm cazul în care una din părți nu și-a îndeplinit obligația contractuală, cealaltă parte poate să o oblige. Dacă dumneavoastră doriți să renunțați la acest beneficiu, e dreptul dumneavoastră, dar contractul nu se poate anula, ci poate înceta prin acordul părților, prin ajungerea la termen, prin denunțare unilaterală. În cazul dumneavoastră doar prima și a doua variantă poate duce la încetarea contractului, varianta a doua, doar peste 3 ani, când se împlinește termenul de prescripție a dreptului de a pretinde debitorului plata sau predarea bunului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la termenul extinctiv in contractele sinalagmatice ContSters20980 ContSters20980 Dragi colegi, Am dat de o situatie interesanta, cred eu. Contract sinalamatic (prestari servicii) ce prevede posibilitatea denuntarii unilaterale cu preaviz ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie fixa/internet ron_ada ron_ada Sunt clienta unui operator mare ce ofera aceste servicii. As dori sa reziliez contractul cu ei desi mai am 1 an de contract verbal. Le voi da telefon luni. Au ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract inchiriere ctbv2015 ctbv2015 Buna seara, Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de ... (vezi toată discuția)