avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... coasigurat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

coasigurat

Buna ziua,vreau sa imi iau sotia in intretinere si sa beneficieze de asigurare medicala dar am inteles ca pentru a deveni coasigurat trebuie sotia sa plateasca retroactiv pe un an ce nu a lucrat la cnas,asa e legal?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 17:45, 10 Decembrie 2009
Buna ziua,
pentru a deveni coasigurat, trebuie sa prezinte hartie emisa de finante si de primarie care sa dovedeasca faptul ca nu are venituri, plus o declaratie pe proprie raspundere.
Cine va spus ca trebuie sa plateasca retroactiv?
De la cnas mi-a spus ca perioada cat sotia nu a avut venit trebuie platit retroactiv pentru a putea fi coasigurata. Eu stiam ca nu mai trebuie platit nimic.
Norma privind dobandirea calitatii de asigurat, de asigurat fara plata contributiei si executarea silita a creantelor datorate Fondului de asigurari sociale de sanatate o gasiti la adresa:
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea de sanatate dupa somaj stocarica stocarica 1). Am terminat somajul la 01.08.\'\'12. Am mers la CNAS Bz pentru plata asigurarii, unde mi s-a cerut suma 350Ron.Este corect? Stiam ca suma lunara aferenta ... (vezi toată discuția)
Dovada calitatii de asigurat fara plata contributiei sybilazur sybilazur Buna ziua! As dori sa stiu daca dupa incetarea perioadei de primire a indemnizatiei de somaj, sunt obligata sa depun vreo declaratie la Casa Nationala de ... (vezi toată discuția)
Cas ioana.m ioana.m Buna. Situatia e urmatoarea. In 2006 am terminat facultatea dar fara a-mi lua licenta. De atunci nu m-am angajat, prin urmare, nu am platit cotizatii la ... (vezi toată discuția)