avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Informare
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Informare

Bună ziua, as avea o întrebare, deci, eu sunt detașat în Franța cu o firma interim, și din cauza coronaviruslui sunt obligat sa întru în carantina, deci, întrebarea este, sunt plătit în perioada cât sunt izolat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:38, 13 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform Codului Muncii, carantina reprezintă unul dintre cazurile în care intervine suspendarea de drept a contractului individual de muncă. Pe durata suspendării contractului individual de muncă ca urmare a carantinei, concedierea salariatului este strict interzisă.

Pe durata suspendării contractului individual de muncă nu se va plăti salariul. Cu toate acestea, pe perioada carantinei/autoizolării, salariaţii au dreptul la o indemnizaţie specială, ce li se acordă în baza certificatului medical emis de către medicul de familie, după ce a încetat perioada carantinei/autoizolării.
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 12 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
As fi vrut sa știu dacă diurna e plătită în cazul în care sunt forțat sa fiu izolat la domiciliu din cauze externe,?
Pe durata suspendarii c.i.m. pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor decat suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in cazul in care am un angajat care este testat pozitiv ... florin.hutanu@testergrup.ro florin.hutanu@testergrup.ro Buna ziua, In cazul in care am un angajat care este testat pozitiv Covid-19, am obligatia sa anunt DSP? Ce alte obligatii am in calitate de ... (vezi toată discuția)
Info diurna Modicolo Modicolo Sunt detașat în străinătate, lucrez ptr o firma interim din România și as dori sa știu dacă în cazul carantinei diurna merge în continuare? Va ... (vezi toată discuția)
Info detașare strainatate Modicolo Modicolo Pentru persoanele detașate în străinătate, dacă ești în carantina,cum se va plăti diurna? (vezi toată discuția)