avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Sunt unic mostenitor. Ultimul părinte (mama) a decedat in urma cu 2 luni. tatăl =acum 5ani . Nu am dezbătut niciun fel de succesiune. Gospodaria cu pricina ( moștenirea) figurează la Primarie din anul 1956, cu anexe și din 1970. In prezent, prin deteriorare, din gospodărie unele anexe au dispărut (s-au dărâmat), altele sunt in curs de degradare. In registrul primăriei exista toate anexele gospodărești ( și cele inexistente și cele deteriorate ) Ca sa mă scad cu ele, am înțeles ca trebuie sa fac cadastru. Dar, lucrările cadastrale când trebuie sa le fac? Înainte de succesiune , sau după ce merg la notar și fac fac succesiunea? Mă interesează cum este legal si care ar fi pașii? Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2020
alfa_71, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandrina Mihai , 21:40, 15 Martie 2020
Mai bine faceti succesiunea, obtineti Certificatul de mostenitor, si apoi angajati un cadastrist sa faca cadastrul...
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2020
Ionut.ion, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Solicitati ajutorul unui cadastrist si intabulati bunurile asa cum sunt dupa care veti putea dezbate succesiunile la notar.
Dupa dezbaterea succesiunii, notarul va transmite o adresa catre cartea funciara fiind schimbat numele din CF.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are rost sa faceti documentatia cadastrala acum. Ca o sa o faceti si schita si intabularea pe numele unor decedati. Si apoi, dupa ce se dezbat succesiunile, o sa trebuiasca din nou o alta intabulare pe numele dvs.
Dezbateti mostenirile, obtineti certificatul de mostenitor, intocmiti documentatia cadastrala, intabulati dreptul dvs de proprietate la cartea funciara, si in final obtineti o autorizatie de demolare de la Primatie si radiati constructiile de la rolul fiscal si agricol.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti prima data succesiunea cu bunurile pe care defunctii le aveau in patrimoniu si le aveau inscrise la Impozite si taxe locale. Cadastru puteti sa faceti dupa ce aveti mostenirea facuta deoarece nu se poate face cadastru cu persoane decedate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare flaviatoma flaviatoma Este adevarat ca pentru succesiune nu este neaparat ca apartamentul sa fie intabulat? Tatal meu a decedat si apartamentul nu este intabulat. Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Acte succesiune liviana2001 liviana2001 Buna ziua, vreau sa va intreb daca pentru succesiune imi trebuie cartea funciara pentru casa.Sotul a decedat in urma cu 4 luni si am ramas mostenitori sotia si ... (vezi toată discuția)
Intabulare locuinta cu cadastru facut in anul 2001 roiban roiban buna ziua parintii au decedat iar pentru efectuarea succesiuni notarul solicita extras de carte funciara proprietatea o casa si teren cu anexe este mostenita ... (vezi toată discuția)