avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Locatiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Locatiune

Urmeaza sa inchiriez un spatiu pe care intentionez sa il cumpar peste un an. Ce alte clauze, cu exceptia cele de preemptiune pot insera in contract, astfel incat sa ma asigur ca actualul locator, care este si proprietar va onora acordul?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 15:20, 13 Martie 2020
Pt astfel de situații este indicat sa discutati cu un notar public sau /și cu un avocat care sa studieze contractul și sa va sfătuiască corespunzător.
Incheiati, pe langa contractul de inchiriere si o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare.
Daca nu faceti asta, macar notati in cartea funciara a imobilului contractul de inchiriere precum si existenta dreptului de preemptiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notare antecontract in cartea funciara marius2110 marius2110 Buna ziua, Sunt in situatia de a incheia un antecontract pentru un apartament care nu are la acest moment cadastru. Eu doresc sa inscriu in cartea funciara ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatiu comercial rcapretieftin rcapretieftin Srl doresc sa inchiriez pe durata de 5 ani un spatiu comercial. Proprietarul il inchiriaza,insa el doreste si sa-l vanda. Daca eu inchiriez spatiul,si ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu contract de inchiriere in vigoare SAUNDU SAUNDU Buna ziua domnilor,vreau sa expun o situatie in care sint direct implicat si nu stiu cum trebuie actionat legal. Am inchiriat un ap.ptr.mine si familie ... (vezi toată discuția)