avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu sarcina si lauzie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu sarcina si lauzie

Buna ziua.Pot intra in concediu crestere copil inainte de a termina cele 126 de zile de concediu sarcina si lauzie?momentan am 55 zile dupa nastere.As putea intra de luni?medicul de familie spune ca daca am depasit cele 42 zile de dupa nastere,trebuie sa stau pana se indeplinesc cele 126 zile.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 13 Martie 2020
Buna ziua,
Eu zic ca se poate. In lege scrie ca trebuie sa stai minim 42 de zile, nu scrie ca nu poti sta si 50, 60... de zile.
Completati dosarul si mergeti cu el la primarie.
Medicul de familie ar trebui sa citeasaca mai bine legea decat sa va spuna prostii.

Dupa data de nastere a copilului ,, aveti obligatoriu 42 de zile de postnatal ... incepand cu cea de 43-a zi puteti intra in CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate Porumbdiana Porumbdiana Din cele 126 de zile de concediu de maternitate pot sa iau doar 120? Am avut 31 prenatal si pana la 120 postnatal.si nu as vrea sa le mai iau pe cele 5 ramase ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate este obligatoriu? Madalina 92 Madalina 92 Este obligatoriu concediu prenatal si postnatal (126 zile impreuna) ca mai apoi sa pot intra in cencediu crestere copil? (vezi toată discuția)
Concediu maternitate persoane cu handicap stefan31 stefan31 buna ziua Avem o problema sotia este insarcinate in 6 luni si o saptamana avand o problema de handicap . conform art. 24 lit c legea 185/2005 care este in ... (vezi toată discuția)