avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Zile libere parinti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Zile libere parinti

Am 2 întrebări:
1. Se acorda zile libere plătite pt parinti care îngrijesc copilul atunci când exista situatii speciale și școlilor sau grădinițele sunt închise? Care este baza legală?

2. Se acorda zi liberă atunci când mergi cu copilul la analize? Care este baza legală?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2020
OPLA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 14 Martie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Legea nr. 91 din 1 iulie 2014privind acordarea unei zile lucrătoare libere pe an pentru îngrijirea sănătății copilului
[ link extern ]

2. Proiectul de lege care obligă angajatorii să acorde zile libere plătite părinților care nu au cu cine să-și lase copiii in cazul unor situaţii speciale a fost adoptat de Parlament. Legea este acum la promulgare.
Mulțumesc!

Aveți idee cât poate dura pana la publicare in monitor?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
14.03.2020 - trimitere la Presedintele României pentru promulgare

Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
update:

Legea a fost promulgata prin Decret nr. 193/2020 si devine Legea nr.19/2020

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu special 2020 anaghincioiu anaghincioiu Buna ziua! Conform Legii nr.19/2020 cu privire la acordarea zilelor libere pentru ingrijire copil, perioada de acordare este doar pana la 03.04? 03-21.04 este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, avand in vedere faptul ca, in iasi scolile vor fi ... ionelamiron ionelamiron Buna ziua, Avand in vedere faptul ca, in Iasi scolile vor fi inchise in data de 14 Octombrie 2024, datorita pelerinajului de Sf. Parascheva, parintii au ... (vezi toată discuția)
Legea zilei libere pt consultatii medicale copil vivi23ro vivi23ro buna ziua stiu ca a fost adoptata de parlament, nu stiu daca a fost publicata in monitorul oficial, Am intrebat la lucru despre aceasta lege dar mi s a ... (vezi toată discuția)