avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cheltuieli de judecata achitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cheltuieli de judecata achitare

Buna ziua, am pierdut un proces legat de pensia de intretinere cu tatal meu si sunt obligata la plata cheltuielilor de judecata.
Cum se pot achita aceste cheltuieli de judecată, prin ce metoda , prin notar,executor, banca ?
Mai am drept de apel 10 zile, pot face cerere unde sa mentionez ca doresc ca acesti bani sa fie retinuti din pensia de intretinere ?
Ultima modificare: Vineri, 13 Martie 2020
soranacn29, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 21:18, 13 Martie 2020
Din pensia de întreținere nu are cum să vă execute nimeni. Dacă vreți, faceți apel, în termen de 10 zile (e bine să vă adresați unui avocat). Plata cheltuielilor de poate face de bunăvoie sau prin executare silită (prin executor judecătoresc), nu mai mult de 1/3 din veniturile lunare (nu intră în veniturile respective pensia de întreținere)! Deci, în termen de 3 ani de la pronunțare, dacă veți avea venituri proprii veți putea fi executat silit, după expirarea acestui termen ridicați excepția prescripției.
Cheltuielile de judecată le achitați integral la data ramanerii definitive a sentinței prin care ati fost obligată la plata acestora.Daca tatăl dvs ar fi om nu le-ar solicita dar cum probabil relațiile sunt reci e posibil sa va execute silit.
Momentan nu am alte venituri inafara de aceasta pensie. Cum ii pot achita de buna voie aceste cheltuieli (1000 de lei). Prin executor, cont bancar ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2020
gi-jane2, moderator
Executorul costă. Trimiteţi-i mandat poştal cu confirmare de primire, pe care specificaţi:"Plata cheltuieli de judecată dosar xxx/yyyy/ 20--

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre ce cheltuieli e vorba în documentul de încheiere de executare silită pentru pensia de întreținere? leonardy44 leonardy44 Buna seara! as dori o lamurire ref la un document de incheiere-de executare silita ,pt pensie de intretinere; -,,la care se adauga cheltuieli de executare ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie intretinere minor ordonanta presedintiala ... Nata88 Nata88 Executare silita pensie intretinere minor Ordonanta presedintiala pentru pensie minor depusa la 5 luni de la cererea de chemare in judecata, astfel mai ... (vezi toată discuția)
Termen legal achitare cheltuieli de judecata Anandreea Anandreea Am pierdut un proces si trebuie sa platesc chetuieli de judecata partii adverse in valoare de 1200 lei. As dori sa intreb care este termenul legal de achitare ... (vezi toată discuția)