daca tranzactia este realizata la primul termen putem recupera taxa de timbru =in ce conditii ,cum si de la cine sau este mai putin costisitor un schimb de proprietate dupa divort la notar sau inainte de pronuntarea divortului.Multumesc anticipat
Daca la primul termen incheiati tranzactie, prin hotararea judecatoreasca se dispune restituirea taxei de timbru.
Reclamantul face cerere la primarie, insotita de hotararea judecatoreasca, si primeste banii inapoi.
Cea de-a doua intrebare nu prea am inteles-o. Puteti fi mai explicita?
multumesc -initial se punea sub semnul intrebarii intrun proces de divort de comun acord ce varinta ar insemna taxe mai mici tranzactia efectuata la primul termen sau la notar
Sa inteleg ca in cadrul aceluiasi proces solicitati desfacerea casatoriei prin acordul partilor si partajul bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei.
Faceti tranzactie la primul termen si vi se restituie taxa de timbru platita pentru partaj (3% din valoarea bunurilor supuse partajului).
Aceasta este varianta cea mai ieftina.
La notar trebuie sa platiti multi bani pe care nu vi-i mai restituie nimeni.B-)
Divortul nu se poate face la notar, doar partajul. Pe de alta parte, de vreme ce va intelegeti si cu privire la bunuri (altfel nu se poate partaja la notar) e mult mai simplu sa se consemneze totul in incheierea judecatoreasca si nu mai faceti mai multe drumuri si nici nu platiti onorariu notarial.
Partaj
ContSters79003
Buna ziua
am si eu cateva nelamuriri, poate ma puteti ajuta...
daca masa partajabila e de 100000 de euro, eu trebuie sa platesc 3000 de euro ca taxa de ... (vezi toată discuția)
Divort
nucusor
cum se poate divorta ,impartii lucrurile(partaj) rapid si ieftin daca cei doi soti se inteleg si sunt de acord cu divortu si impartitul bunurilor?
9 (vezi toată discuția)