avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

daca tranzactia este realizata la primul termen putem recupera taxa de timbru =in ce conditii ,cum si de la cine sau este mai putin costisitor un schimb de proprietate dupa divort la notar sau inainte de pronuntarea divortului.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters116348 , utilizator 18:58, 12 Decembrie 2009
Daca nu vi-i restitue ..actionati primaria in judecata...oricum onorariu notarului nu vi-l mai restitue nimeni! asa cel putin aveti un temei legal.
nu aveti ce recupera .aceasta se recupera de la parat.daca ati facut tranzactie ce sa recuperati.
in cazul tranzactiei privind partajul, taxa de timbru este suportata de ambele parti procesuale .
se recupereaza taxa de la primarie, iar nu de la parat :D
Eu am recuperat taxe de timbru de la CEC, unde le-am si platit, atunci cand ori nu le foloseam, ori nu era vreuna necesara etc.
De ce ar fi altfel acum?
De ce nu se poate proceda similar, sa mearga omul cu chitanta in original, semnata si stampilata de jude, cu mentiunea sa se restituie, insotita de hotarare si sa ceara de la CEC, Trezorerie, dupa caz, banii inapoi?
De unde de la primarie, de la casierie? Si daca aia nu au bani in casa in ziua respectiva, ce te faci? Faci 10 drumuri?
Nu m-am uitat in protocolul ala semnat cu CEC, dar nu vad daca ei incaseaza, de ce sa nu returneze tot ei.

La partaj, taxa e suportata ori de reclamant, ori de ambii, ori de paratul cu cerere reconventionala, in functie de cat si um se inteleg... nu exista o regula.
Oricum, sanse reale sa nu luati banii inapoi nu vad.

Eu vad asa, pe scurt: 1. la notar, cu plata onorariu si ce mai e; rezolvare pe loc, taxa mai mica decat taxa de la instanta;
2. in instanta, dureaza ceva mai mult, plata taxa de timbru mai mare ca la notar, dar o iei integral inapoi DACA te intelegi pana la primul termen.
Asta daca partile se inteleg cu privire la bunuri si la valoarea lor.
multumesc,consider cel mai corect raspuns ,felicitari si nu-i putin faptul ca ai putut fi de folos cuiva si sa stii ca cineva ,undeva ,te respecta ,te felicita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj ContSters79003 ContSters79003 Buna ziua am si eu cateva nelamuriri, poate ma puteti ajuta... daca masa partajabila e de 100000 de euro, eu trebuie sa platesc 3000 de euro ca taxa de ... (vezi toată discuția)
Divort nucusor nucusor cum se poate divorta ,impartii lucrurile(partaj) rapid si ieftin daca cei doi soti se inteleg si sunt de acord cu divortu si impartitul bunurilor? 9 (vezi toată discuția)
Recuperare taxa timbru ! stelutaalistar stelutaalistar Buna ziua , In hotararea de divort si partaj s-a stabilit restituirea taxei judiciare de timbru in totalitate intrucat noi sotii am incheiat o tranzactie pana ... (vezi toată discuția)