avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Subsol parte comuna pentru locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Subsol parte comuna pentru locatari

Suntem proprietarii unui apartament plus cota indiviza. Subsolul blocului a fost inchiriat de fostul dezvoltator, ca sustine ca este proprietate lui. Acesta nu a predat asociatiei de locatari cartea tehnica , desi blocul este din 2008. Persoana care a inchiriat a blocat accesul in subsol pentru parcare. Locatarii aveau acces prin aceasta asa zisa parcare catre doau alei. Daca acesta ar avea dreptate , poate totus sa foloseasca spatiul fara acordul Asociatiei? Acesta foloseste curentul electric care se plătește de Asociatie , facand lucrari care necesita acest lucru . Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:31, 15 Martie 2020
Subsolul reprezinta parte comuna condominiu
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu au dreptul sa schimbe destinatia si aspectul partii comune condominiu fara acordul asocitiei de proprietari
Atat timp cat este vorba despre subsol tehnic ,dispozitiile speciale ISU nu permit depozitarea de bunuri personale cu risc la incendiu
Sesizati oficial ISU teritorial
Cartea tehnica o puteti obtine foarte usor solicitand oficial sericiului urbanism din primaria teritoriala eliberea documentului
Asociatia de proprietari conform disp L nr 196/2018 are reprezentant legal care in exercitarea obligatiilor,detine autoritatea si competenta sa desfasoare acte si actiuni pentru respectarea dispozitiilor in vigoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, ma adresez catre oamenii priceputi sau care au trecut ... Stef200 Stef200 Buna seara, Ma adresez catre oamenii priceputi sau care au trecut printr-o chestie similara ca si a mea. In blocul in care locuiesc impreuna cu sotia mea de ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere asociatie proprietari Catalin1954 Catalin1954 Buna ziua ,Asociatia de proprietari inchiriaza propriilor locatari ,nu la toti ,la cativa ,unele spatii de la subsolul blocului ,pentru folosinta drept boxa la ... (vezi toată discuția)
Utilizare boxa la bloc CORNELIA.G CORNELIA.G Doresc sa stiu daca boxa de la parterul blocului, care are perete comun cu apartamentul meu, poate fi folosita ca spatiu de depozitare doar de apartamentele de ... (vezi toată discuția)