avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, Ma adresez catre oamenii priceputi sau ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, Ma adresez catre oamenii priceputi sau care au trecut ...

Buna seara,
Ma adresez catre oamenii priceputi sau care au trecut printr-o chestie similara ca si a mea.
In blocul in care locuiesc impreuna cu sotia mea de mai bine de 3 ani ni se interzice intrarea in subsolul blocului pentru a inlocui toata instalatia sanitara si de scurgere a acestuia,mentionand ca in acest subsol ii este permis sa intre doar instalatorul blocului, deasemenea tot odata acesta este si inchirat unor persoane pe care nu le cunoastem.
Si a 2 a situatie in care la parterul blocului sunt garaje subterane cum erau oe timpuri. deasemenea si acelea sunt inchiriate catre persoane din afara asociatiei.
este legal? sper ca am fost destul de clar si concis.

multumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:35, 20 Ianuarie 2022
daca e un instalator al blocului, acesta trebuie sa execute lucrarea.
daca e un instalator al blocului, acesta trebuie sa execute lucrarea.
Conform disp L nr 196/2018 asociatia d eproprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a partii comune de constructii si d einstalatii din condominiu
Instalatia de scurgere reprezinta parte comuna
Avand in vede statutul subsolului tehnic ,este temeinic si legal ca accesul in interior sa fie permis numai anumitor persoane si in anumite sitatii speciale
Referitor la persoanele care detin inchiriate spatii din subsolul tehnic,puteti sa clarificati situatia ,solicitand oficial presedintelui de asociatie sa comunice dte relevante
Referitor la inchirierea partii comune de condominiu,legiuitorul nu a impus restrictii,atat timp cat beneficiarii detin contract de folisinta sau de inchirere,prin care se asigura fonduri suplimentare asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, la subsolul blocului ( spatiul unde este teava este ... valentina2010 valentina2010 Buna ziua, La subsolul blocului ( spatiul unde este teava este folosit de unii locatari si este usa inchisa cu lacat) din 2021 curge in dreptul tevilor de ... (vezi toată discuția)
Problemă părți comune la bloc Nicom13 Nicom13 Tocmai ce am fost inundați cu apa in apartament, venită de pe scurgerea blocului. Vecina de sus spăla hainele la masina de spălat iar scurgerea, cel mai ... (vezi toată discuția)
Inlocuire teava scurgere sparta virginicadoinaoprea virginicadoinaoprea Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea speta : in blocul nostru de P+4, exista o baie la et.4 care are alimentare si scurgere separate fata de restul bailor ... (vezi toată discuția)