avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie rezultat probe biologice
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie rezultat probe biologice

Buna ziua ,pe data de 24.02.2020 am fost condus de agentul de la politia rutieră la spital pentru a mi se recolta probe biologice in vederea stabilirii alcoolemie .
Probele sigilate au fost transportate de către agentul de poliție la IML pentru a fi efectuate analizele pe data de 09.03.2020.
Pot contesta rezultatul analizelor ,având în vedere că metodologia recoltarii, depozitării și transportului probelor biologice spune clar ca probele trebuie transportate la laboratorul IML in cel mult 7 zile ??
Mentionez ca analizele de laborator au fost făcute pe data de 11.03.2020 .
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Geo_leonard , utilizator 11:31, 17 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti contesta.
.Va multumesc domnule avocat .
As dori să-mi spuneți dacă fac contestatie sa cer refacerea analizelor (analize care s-ar efectua din restul de probe biologice ) sau sa urmăresc neluarea in considerare a rezultatului invocând spre exemplu alterarea probei biologice pe perioada de timp scursă intre recoltare si transport la IML. ?
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2020
Geo_leonard, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va referiti la mostrele biologice rămase după efectuarea determinărilor toxicologice, este evident ca si acestea sunt viciate.
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Da la acele mostre ma refeream ...Va multumesc foarte mult .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta alcoolului sorinstirboiu sorinstirboiu Buna ziua, pe data de 8 septembrie 2016 am mutat masina cca 7 m intr-o parcare dupa care au venit 2 agenti de politie si mi-a fost pus aparatul etilotest care ... (vezi toată discuția)
Probe biologice...stabilirea alcoolemiei yomaryo yomaryo buna ziua va rog cineva priceput ..sa ma sfatuiasca si pe mine ce pot face in cazu meu.. pe data de 25.12.2011 am avut un incident minor cu masina ..alcool ... (vezi toată discuția)
Art. 87, alin. (1) din oug nr. 195/2002 - consecinte stoica gheorghe stoica gheorghe ce consecinte vor fi in cazul in care epilotestul a aratat 0.73 si cele ale recoltari 1.25 find soldat si cu accident fara victime in data 18.09.2008 si find ... (vezi toată discuția)