avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea \"zile libere pentru părinți\"
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea "zile libere pentru părinți"

Situatie :
Eu, mama copiilor ( 6 si 8 ani ) angajata in sistemul privat , intentionez sa stau acasa cu copiii, conform Legii nr. 19/2020.
Tatal copiilor, sotul meu, este navigator, si acum este plecat din tara de 2 luni , si va mai fi plecat inca o vreme.

Pot beneficia de "zile libere pentru părinți" , atata timp cat tatal este in tara , si nu poate semna acea cerere ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 17 Martie 2020
Normal, fiindcă veți face dovada cu o adeverință de la locul de muncă al soțului dumneavoastră. Oricum dumneavoastră veți da o declarație, deci va fi verificată veridiciatea afimațiilor dumneavoastră în timp.
Beneficiati numai daca indepliniti conditiile mentionate in lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl copiilor nu este în țară și nu poate da declarația necesară, cum pot beneficia de legea cu zilele libere pentru părinți? misima misima Situatie : Eu, mama copiilor ( 6 si 8 ani ) angajata in sistemul privat , intentionez sa stau acasa cu copiii, conform Legii nr. 19/2020. Tatal copiilor, ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de incalzire julia06 julia06 Buna ziua Sotul meu este plecat din tara,eu stau acasa cu copilul. As putea beneficia de ajutorul pentru incalzire?Ma intereseaza ... (vezi toată discuția)
Începerea la munca Alexandra10090 Alexandra10090 Copilu meu face 2 ani pe 10 august 2020 și eu ar trebui să incep pe 2 iunie ce trebuie să fac ? Incep munca sau mai stau acasa ca nu am cu cine sa las ... (vezi toată discuția)