avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Tatăl copiilor nu este în țară și nu poate da ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Tatăl copiilor nu este în țară și nu poate da declarația necesară, cum pot beneficia de legea cu zilele libere pentru părinți?

Situatie :
Eu, mama copiilor ( 6 si 8 ani ) angajata in sistemul privat , intentionez sa stau acasa cu copiii, conform Legii nr. 19/2020.
Tatal copiilor, sotul meu, este navigator, si acum este plecat din tara de 2 luni , si va mai fi plecat inca o vreme.

Pot beneficia de "zile libere pentru părinți" , atata timp cat tatal este in tara , si nu poate semna acea cerere ?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: misima , utilizator 09:55, 18 Martie 2020
Pot beneficia de "zile libere pentru părinți" , atata timp cat tatal este in tara , si nu poate semna acea cerere ?

Este sau nu în țară? Bănuiesc că nu, din ce ați scris mai sus.
Dacă este, clar nu puteți.

Dacă e plecat, poate scrie declarația. Îi face o poză, v-o trimite și o printați pentru angajator. E declarație pe propria răspundere, deci nu trebuie autentificată de notar.

Aveți aici modelul declarației:
www.avocatnet.ro/articol_540...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, am tastat in graba si am omis sa tastez acel ''NU''.
Tatal copiilor nu este in tara de 2 luni , si acum , cu sitiatia covid19 , cred ca cel putin inca 1 luna va mai lipsi.
Multumesc frumos, pt raspuns . Zi buna !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea "zile libere pentru părinți" misima misima Situatie : Eu, mama copiilor ( 6 si 8 ani ) angajata in sistemul privat , intentionez sa stau acasa cu copiii, conform Legii nr. 19/2020. Tatal copiilor, ... (vezi toată discuția)
Mama a parasit domiciliul conjugal CristinaPopi CristinaPopi Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea situatie: mama a 2 copii mici a plecat cu acordul sotului ei (tatal copiilor) la lucru in strainatate. ... (vezi toată discuția)
Legea 19/2020 carmenseby carmenseby Daca sotul meu este angajat in Germania, iar eu sunt angajata la.o institutie publica, pot beneficia de zile libere cf Legii 19/2020? (vezi toată discuția)