avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Anulare pachet turistic
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Anulare pachet turistic

As dori anularea unui pachet turistic achizitionat din nov. 2019 in Spania, 14-21 iunie 2020, Dat fiind pandemia pe care o traversam, Spania fiind una din statele cele mai afectate dar si a modificarii structurii anului scolar pentru recuperarea materiei-sunt cadru didactic nu mai pot pleca. Agentia turistica taraganeaza rezolvarea, cerandu-mi sa mai astept sa vedem evolutia situatiei, comunicandu-mi ca imi vor fi retinute penalizari astfel 20 % ( renuntarea in zilele 89-59 de la data plecarii) 59 % ( zilele 59-30)..Aceasta penalizare e normal sa fie retinuta in cazul unei pandemii care da peste cap tot, inclusiv serviciul unei persoane. In conditiile acestea asteptarea este in detrimentul turistului dat fiind penalizarile aplicate pe zi ce trece. Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2020
Gya74, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 06:05, 18 Martie 2020
Acum, pe loc, e cam greu să găsiți variante să-i constrângeți.

Cum vă cer să mai așteptați, telefonic sau ca răspuns la mail/mailuri? Ca să puteți rezolva în instanță, în caz că de bunăvoie nu veți reuși, aveți nevoie de dovezi, deci scrieți-le, în caz că n-ați făcut-o.
Și pentru reclamație la ANPC aveți nevoie de aceste dovezi însă, din păcate, ANPC poate doar să-i amendeze, nu și să-i oblige să vă restituie banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare avans vacanta adela88 adela88 Buna ziua, Am o problema: in luna februarie am rezervat o vacanta printr-o mare agentie de turism romaneasca. Am platit 2000 de lei avans prin plata ... (vezi toată discuția)
Anulare rezervare smi092 smi092 Buna ziua. Am făcut o rezervare pentru o mini vacanta de 1 mai, 3 nopti, platind avansul. Date fiind ce se intampla in lume ( COVID19), am decis să o anulez. ... (vezi toată discuția)
Avans la cazare ancaapostol ancaapostol Am platit un avans in luna mai (persoana fizica) pentru cazare la mare de pe 18 august (pensiune - cont persoana juridica). Plata, am facut-o la cererea ... (vezi toată discuția)