avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Tva persoana fizica prestari servicii firma SUA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Tva persoana fizica prestari servicii firma SUA

Buna ziua! Sunt persoana fizica, folosesc declaratia unica pentru declararea veniturilor din activitati independente, respectiv prestari servicii marketing pentru o societate din SUA. Daca depasesc plafonul de 300000 lei devin platitor de TVA? (repet: persoana fizica neautorizata, am contract de prestari servicii, in baza caruia si incasez banii, nu doresc sa devin PFA sau sa infiintez Srl). Platesc impozit pe venit, CAS si CASS. Ma intereseaza foarte mult care este regimul pentru venituri din tari non UE legat de TVA, sa stiu, in cazul in care depasesc pragul, daca trebuie sa devin platitor. Multumesc anticipat. Andreea
Cel mai recent răspuns: sensitivec , utilizator 16:14, 13 Mai 2020
Daca depasiti plafonul de 88.500 eur/300.000 lei (anual) deveniti obligatoriu platitor de TVA. Vanzarile pot fi interne si/sau externe, codul fiscal nu face discriminare :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva - serviciu non ue - pfa Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua Vin către voi pentru ajutor deoarece am o nelămurire: 1.Am un pfa norma pe venit prestare servicii it către clienti din uk, întrebarea ar fi ... (vezi toată discuția)
Pfa norma venit - plafon 100.000 eur sau 65.000 eur (220.000 lei) ovidiu2929 ovidiu2929 Buna ziua Incerc sa gasesc detaliile corecte despre limita pe care un PFA cu norma de venit o are. In unele locuri se specifica pragul de 100.000 EUR - si ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala, pragul inregistrarii ptr. tva. verty verty Am infiintat de curand o intreprindere individuala, activitatea principala sunt servicii editoriale catre personane fizice din afara EU. Cand este necesara ... (vezi toată discuția)