avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Căsătoria între un cetățean roman și un ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Căsătoria între un cetățean roman și un cetățean strain (Republica Moldova)

Buna ziua,

Eu și iubitul meu vrem sa ne căsătorim, dar eu sunt pe baza de permis de ședere temporar pentru studii in România. Am căutat acte pe net, dar sunt foarte multe și la unele e scris “După caz” și nu inteleg dacă am nevoie de ele sau nu. Am și citit ca trebuie viza care e valalbila la data căsătoriei și aici nu inteleg trebuie sa ma întorc in Republica Moldova sa mi fac o viza noua sau e ok cu permisul de ședere? Sau nu se poate cu permisul de ședere nimic și actul meu oficial e buletinul din RM?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:12, 27 Iunie 2020
Actul dvs. este buletinul moldovenesc ori pasaportul electronic. Doar ca, trebuie sa va aflati legal pe teritoriul Romaniei atat la depunerea declaratiei de casatorie cat si la oficierea casatoriei. Daca va aflati in termenul inscris pe permisul de sedere e de la sine inteles ca va aflati legal pe teritoriul tarii. Nu uitati ca aveti nevoie la depunerea actelor si de certify, de nastere si adeverinta de cutuma.
Adeverinta de cutuma insemnand un certificat care trebuie sa il iau din Republica Moldova precum ca nu sunt casatorita?
Exact. Se elibereaza de la starea civila de la locul de nastere.
dar daca sunt nascuta in alta tara decat aia in care locuiesc?
oricum tre sa o iau de acolo?
Dovada din care să rezulte eventualele modificări intervenite în statutul civil și că sunt îndeplinite condiţiile de fond cerute de Legea dvs. naţională pentru a va căsători în România-valabilă 3 luni de la eliberare; Daca sunteti cetatean moldovean sigur aveti si un certificat de nastere moldovenesc. Deci luati adeverinta de la locul unde ati solicitat certificatul de nastere transcris moldovenesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2020
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in cipru eugeniachicu eugeniachicu Salutare. Am o dilema...Sunt cetateanca a Romaniei dar cu domiciliu in Basarabia. Locuesc la moment in Cipru si permisul meu de sedere este legal bazat pe ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean roman rodik112 rodik112 buna ziua sunt din republica moldova si ma aflu in Romania si mia exspirat viza si as vrea sa ma casatoresc cu un cetatean roman am toate actele necesare dar ... (vezi toată discuția)
Casatoria unui cetatean moldovean cu un cetatean roman valyd valyd buna ziua, va rog frumos sa-mi dati un sfat si ajutati-ma. eu sunt moldoveanca, locuiesc in republica moldova, am un copil de 5 anisori care este trecut pe ... (vezi toată discuția)