avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Inchidere punct de lucru
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Inchidere punct de lucru

In contextul ordinelor date in starea de urgenta din Romania, cine va plati acesti oameni trimisi acasa si cat?
Cel mai recent răspuns: Angela13Jerca , utilizator 17:00, 19 Martie 2020
Angajatorul, dacă-i trimite în șomaj tehnic, statul, dacă sunt trimiși în șomaj. Închiderea punctelor de lucru nu se pot face intempestiv, ci doar suspendarea activității.
Depinde de modul in care sunt trimisi acasa , somaj, concediu etc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna dimineata!
Se poate invoca forta majora (art 50 din CM) pentru suspendarea CIM a angajatilor din punctele de lucru in care am activitatea suspendata( sau intrerupta ?) confirm ordinelor date recent?
Multumesc!

jurist2020 a scris:

Angajatorul, dacă-i trimite în șomaj tehnic, statul, dacă sunt trimiși în șomaj. Închiderea punctelor de lucru nu se pot face intempestiv, ci doar suspendarea activității.

Da. Pentru forța majoră angajatorul trebuie să obțină un certificat de la Camera de Comerț și Industrie a României. Mai nou, pentru anumite domenii de activitate, angajatorul poate obține un Certificat de situație de urgență de la Ministerul Economiei. Trebuie însă să depună documente care să dovedească scăderea veniturilor și cifrei de afaceri.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Industria it dianaip dianaip Buna ziua, Citesc de zor despre masurile legislative dar nu vad nimic de care sa poata ajuta industria IT. Noi facem software pentru firme de productie ... (vezi toată discuția)
Intrerupere activitate din cauza conditiilor meteo av_emy av_emy Buna ziua.Angajatului unei institutii de invatamant private i se solicita din partea conducerii, cerere de concediu pentru zilele nelucrate din cauza ... (vezi toată discuția)
Salon infrumusetare - covid 19 cdcz cdcz Buna ziua, In urma cautarilor pe website-urile de specialitate, nu am reusit sa gasesc nicio informatie clara. Saloanele de infrumusetare au obligatia de a ... (vezi toată discuția)