avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Industria IT
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Industria IT

Buna ziua,
Citesc de zor despre masurile legislative dar nu vad nimic de care sa poata ajuta industria IT. Noi facem software pentru firme de productie bunuri. Aceste firme si-au suspendat sau isi suspenda activitatea si ne cer amanari la plata si reduceri de preturi. Putem face noi ceva, Industria IT? Singura masura cat de cat si pentru noi este reducerea timpului de lucru de la 5 la 4 zile pe saptamana....Imi scapa ceva? Ma uteti ajuta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: dianaip , utilizator 13:59, 2 Aprilie 2020
...sau șomajul tehnic, ori telemunca, sau lucrul la domiciliul... pentru ultimele două variante nu ar însemna pierderi financiare. Sigur, beneficiarii solicită doar amânări la plată, dar aveți comenzi, iar ei își vor recupera sumele prin sprijinul primit din partea Statului. Să nu ne grăbim și să nu avem pretenții foarte mari pentru un guvern (indiferent de culoarea lui politică) să adopte măsuri imediate și care să poată acoperi toate situațiile într-un termen atât de scurt. Cu siguranță se vor adopta măsurile necesare pentru a salva și mediul economic.
multumesc pentru raspuns, Da, toata lumea care poate lucra de acasa este in telemunca. ppPe langa asta, posibilitatea amanarii la plata a taxelor incepand cu 21 martie este posibila? Sau doar pentru anumite industrii?
Pentru toți cei afectați.
si poti dovedi ca esti afectat doar prin acel certificat de situatie de urgenta?
Da sau prin cel emis de Camera de Comerț și Industrie pentru fiecare contract în parte, dacă se invocă forța majoră de o parte contractuală (doar că acolo trebuie mult mai multe dovezi, plus că emiterea acelui certificat nu e gratuit, iar valabilitatea sa nu e generală, ci exclusivă pentru contract)!

Alte discuții în legătură

Coronavirus - abuzuri la locul de munca Ahreya Ahreya Buna ziua, Voiam sa stiu daca se poate face ceva importiva unei companii care te obliga sa vii la birou pe timp de pandemie (in conditia actuala) desi se ... (vezi toată discuția)
Sunt angajat + asociat minoritar intr-un srl si vreau sa demisionez roparo roparo Buna ziua, Sunt angajat la un SRL de cativa ani, cu carte de munca. La un moment dat patronii s-au hotarat sa "stimuleze" cativa angajati, dandu-le ... (vezi toată discuția)
Proprietate intelectuala pe ce lucrez in timpul liber ca angajat programator comanandrei1993 comanandrei1993 Intrebare despre Proprietate Intelectuala ca angajat programator in IT: Daca o intrebare asemanatoare s-a mai pus, imi cer scuze si va rog sa imi dati un ... (vezi toată discuția)