avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Forţa majoră – suspendare de drept sau Concediu pe ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Forţa majoră – suspendare de drept sau Concediu pe L19/2020 sau Somaj Tehnic ???

Buna ziua,
Detin o mica firma cu activitate integral suspendata conform anuntului oficial de ieri (salon de coafura). Ce fac cu salariatii in aceasta situatie ? :
1. Contractele tuturor sunt suspendate de drept ? Daca da, ce acte trebuie sa intocmesc ?
sau
2. Pe cei care au copii sub 12 ani, ii trec in concediu aprobat prin L19/2020 (sunt mai mult de jumatate) ?
sau
3. Ii trec pe toti in somaj tehnic sau doar pe cei care nu pot intra in concediu copil ? daca da, ce acte trebuie sa intocmesc ?

Va rog un raspuns clar si avizat. Cred ca sunt multi care au nevoie de raspuns la aceasta intrabare. Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:29, 18 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Se emite o decizie de suspendare a c.i.m. .

2. Da, se pot acorda zile libere platite celor acre au copii sub 12 ani.

3. Ii puteti trece pe toti in somaj tehnic ... se emite decizie de suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz demisie Dariana77 Dariana77 Ce se intampla cu un angajat aflat in preaviz si activitatea firmei se inchide din cauza situatiei de urgenta “covid -19? Preavizul isi urmeaza cursul sau ... (vezi toată discuția)
Documente cresterea copilului ancadragan ancadragan Ce documente trebuie intocmite unei persoane care intra in postnatal? Multumesc! (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mirela092 Mirela092 Buna ziua, am si eu o problema...lucrez la un salon din 17.06.2019 ca manichiurista. Fiind problema cu Coronavirusul, sefa vrea sa suspende firma ceea ce ma va ... (vezi toată discuția)