avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Problema la/cu AFOFM
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Problema la/cu AFOFM

Buna ziua,subsemnatul B.S.Andras somer,beneficiar al ajutorului de somaj am o problema la agentia din Sf.Gheorghe-Covasna.

Problema si/sau nelamurirea mea consta in faptul ca exista acea regula si/sau obligatie ca eu beneficiarul ajutorului de somaj trebuie sa fac dovada cautarii unui loc de munca,dar in momentul cand merg la angajatorul care a facut anuntul fie la AJOFP fie in ziar sau internet si raspund anuntului,in momentul depuneri CV-ului/cereri pt angajare,iar la solicitarea mea pt ace dovada de cautare a unui loc de munca mi se cere un anumit formular care trebuie eliberat de catre AJOFP compusa din doua pati,acel formular la cerea verbala nu mi se elibereaza de catre AJOFP.
Motivatia si raspunsul angajatului AJOFP in momentul cand le solicit cel formular este ca ei nu imi da acel formular.
Ca o dovada a mea mi sa comunicat de catre angajatul AJOFP poate sa reprezinte CV-ul sau Cererea de angajare care sa aiba o stampila,semnatura si motivatia neangajari mele din partea potentialului angajator dar care angajatorul nu o face decat pe acel formular eliberat de catre AJOFP.
Ce pot sa fac eu in acest caz,se procedeaza corect ?
P.S. am "reusit" o data sa aduc acele dovezi dar acei angajatori au zis ca normal trebuie sa mi sea dea acel "fomular" .
va multumesc
Cel mai recent răspuns: levi78 , utilizator 19:45, 11 Decembrie 2009
Iata ce spun Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art. 20. - Prin a cauta activ un loc de munca, potrivit art. 41 alin. (1) lit. d) din lege, se intelege a dovedi ca persoana s-a prezentat pentru a solicita un loc de munca la agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana sau a municipiului Bucuresti la care se afla in evidenta, in afara datei programarii lunare, sau la alti furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocuparii fortei de munca, acreditati in conditiile legii, in vederea medierii pentru incadrare in munca.

Altceva nu se precizeaza, nu se specifica un act anume.
Eu inteleg,dar doamna/ele insista pe faptul ca eu sa le aduc presupusa dovada,iar angajatorul nu mi-l da decat pe acea rpartitie pe care AJOFP nu (vor) mi-l dau.
Ce sa fac eu in acest caz cand merg la viza lunara ?
1. AJOFM nu a mai cerut de mult timp asemenea dovada. Acum cred ca vor sa reduca numarul de someri indemnizati si sumele platite si cauta nod in papura.
2. Pe vremea cand se cerea asemenea dovada, aceasta consta intr-o cerere de angajare facuta catre un angajator iar acesta scria pe cerere (si stampila) ca nu are loc de munca disponibil conform pregatirii dvs.
3. E o mare prostie, mai ales in ziua de azi, cand locuri de munca sunt din ce in ce mai putine!
tudorvaleriu a scris:

2. Pe vremea cand se cerea asemenea dovada, aceasta consta intr-o cerere de angajare facuta catre un angajator iar acesta scria pe cerere (si stampila) ca nu are loc de munca disponibil conform pregatirii dvs.

Ce pot face eu in acest caz,ca angajatarul imi cere o "repartitie" care cei de la AJFOP nu mi-l elibereza ?
1. Nu vad de ce angajatorul cere acea repartitie de la AJOFM.
2. Aceasta se elibereaza numai daca angajatorul trimite la AJOFM lista cu locuri de munca vacante si atunci AJOFM ii da acea repartitie care poate fi acceptata sau nu de angajator (nu este obligatoriu sa angaje pe cel repartizat de AJOFM).
3. Daca AJOFM va mai cere astfel de dovezi ca ati cautat de lucru spuneti-le si dvs. ca daca va sisteaza indemnizatia de somaj ii veti da in judecata (si daca se intampla asa chiar o puteti face).

Alte discuții în legătură

Repartitie somaj Vioreld Vioreld buna ziua. daca o societate are sediul intr-un oras si vrea sa angajeze un salariat dintr-un alt oras, repartitia de la somaj se obtine de la agentia cu sediul ... (vezi toată discuția)
Repartitie a.j.o.f.m silviu35 silviu35 NU mai beneficiez de somaj nu mai am dreptul am un dosar la A.J.O.F.M ca sunt luat in evidentele lor ca sunt in cautarea unui loc de munca nu mi-a dat nr de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare firma noua itm RodicaSimona RodicaSimona Ca sa-mi pot inregistra firma la ITM reprezentantul legal al firmei mele mi-a cerut sa depun un formular de repartitii la somaj. Cei de la somaj mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)