avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent inserție
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent inserție

Bună ziua, ma interesează sa stiu daca o companie te poate concedia atât timp cât iei stimulentul de inerție? Privind situația de față este posibil ca compania sa facă restructurări. Vreau sa stiu daca ma pot concedia?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 19 Martie 2020
Buna ziua,
Da, poate face asta. Dar o sa primiti stimulentul in continuare.
Decret 195/2020.
Art. 37. -
Prin excepție de la prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, persoana îndreptățită își păstrează stimulentul de inserție în situația pierderii locului de muncă ca urmare a efectelor epidemiei COVID-19.
Dacă se încetează Cim sau dacă se suspenda prin concediu fără plata? Cât se poate sta în situația asta fără sa pierzi stimulentul? Eu am trimis mesaje la AJIP,dar nu am primit nici un răspuns pana acum. MULTUMESC
Acesta este mesajul pe care l-am primit de la AJPIS:
"Potrivit articolului 37 din Decretului nr. 195/16.03.2020
"Prin excepţie de la prevederile privind concediul Ordonanţei de urgenţă
a Guvernului nr. 111/2010 şi indemnizaţia
lunară pentru creşterea copiilor, persoana îndreptăţită îşi păstrează
stimulentul de inserţie în situaţia pierderii
locului de muncă ca urmare a efectelor epidemiei COVID-19."
Asteptam clarificari cu privire la acordarea stimulentului de insertie
pe perioada de concediu fara plata/ incetarea contractului individual de
munca.
O ZI FRUMOASA!"
Referitor la incetare raspunsul este dat de textul de lege : persoana îndreptăţită îşi păstrează stimulentul de inserţie în situaţia pierderii locului de muncă ca urmare a efectelor epidemiei COVID-19

Referitor la CFP , trebuie emisa o OUG pentru a se deroga de la prevederilor OUG 111/2010

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul refuza legea 19/2020 gabrielle_24 gabrielle_24 Bună ziua, Ma aflu in urmatoarea situație: am inaintat ieri catre angajator cererea de acordare a zilelor libere pentru parinti, conform legii nr.19/2020 ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie lyl02 lyl02 as vrea sa stiu daca pot beneficia de stimulentul de 500 lei fara a intra in concediu de crestere a copilului. mentionez ca sotia nu lucreaza, iar eu sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil carmen1975 carmen1975 Buna seara. Vreau sa intreb referitor la stimulentul de insertie, urmatoarea situatie: am optat de la inceput pentru CCC pana la 2 ani, trebuind sa revin la ... (vezi toată discuția)