Bună ziua, ma interesează sa stiu daca o companie te poate concedia atât timp cât iei stimulentul de inerție? Privind situația de față este posibil ca compania sa facă restructurări. Vreau sa stiu daca ma pot concedia?
Va multumesc!
Decret 195/2020.
Art. 37. -
Prin excepție de la prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, persoana îndreptățită își păstrează stimulentul de inserție în situația pierderii locului de muncă ca urmare a efectelor epidemiei COVID-19.
Dacă se încetează Cim sau dacă se suspenda prin concediu fără plata? Cât se poate sta în situația asta fără sa pierzi stimulentul? Eu am trimis mesaje la AJIP,dar nu am primit nici un răspuns pana acum. MULTUMESC
Acesta este mesajul pe care l-am primit de la AJPIS:
"Potrivit articolului 37 din Decretului nr. 195/16.03.2020
"Prin excepţie de la prevederile privind concediul Ordonanţei de urgenţă
a Guvernului nr. 111/2010 şi indemnizaţia
lunară pentru creşterea copiilor, persoana îndreptăţită îşi păstrează
stimulentul de inserţie în situaţia pierderii
locului de muncă ca urmare a efectelor epidemiei COVID-19."
Asteptam clarificari cu privire la acordarea stimulentului de insertie
pe perioada de concediu fara plata/ incetarea contractului individual de
munca.
O ZI FRUMOASA!"
Referitor la incetare raspunsul este dat de textul de lege : persoana îndreptăţită îşi păstrează stimulentul de inserţie în situaţia pierderii locului de muncă ca urmare a efectelor epidemiei COVID-19
Referitor la CFP , trebuie emisa o OUG pentru a se deroga de la prevederilor OUG 111/2010