avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... interes public sau strategic
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

interes public sau strategic

Care sunt legile care definesc activitatile/domeniile de productie de interes public
ce domenii de productie pot fi considerate de interes public in contextul actual??
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2020
allexia007, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:27, 19 Martie 2020
Este foarte buna intrebarea.

Strategia trebuie privita atat pe termen scurt cat si pe termen lung.

Prima obligativitate imperios necesara o constituie echipamentele de protectie impotriva coronavirusului.Scopul este acela de a muri cat mai putin oameni, mai ales medici deoarece ei sunt foarte expusi in acest moment.
Ei sunt soldatii din linia intai in acest razboi...

Am impresia ca, Marea Britanie a incercat sa adopte o altfel de strategie, care cred ca se va dovedi dezastroasa pentru ei.Exista riscul iminent sa fie loviti extrem de tare de coronavirus.Este posibil sa fie loviti mai rau decat au fost loviti italienii si spaniolii.Depinde insa si ce ramificatie de virus au ei raspandita.Sistemul lor medical nu cred ca va face fata desi stau foarte bine la acest aspect.

Partea a doua, care trebuie insa deja gandita temeinic o constituie alimentele de baza.
Eu cred ca agricultura romaneasca ar trebui resuscitata in mod insistent.
Cine nu lucreaza pamantul ar trebui sa ii fie luat luat ( provizoriu) pentru a fi lucrat pe perioada de criza.
Prin Oltenia am inteles ca se desertizeaza zona pentru ca nu sunt lucrate pamanturile de foarte multi ani.
In tarile din orientul mijlociu unde era desert au reusit sa transforme desertul in zona fertila.Este cazul Israelului si Egiptului mai ales.

O alta problema vitala este aceea a impiedicarii unei inflatii mondiale de proportii nemaintalnite de dinainte de al doilea razboi mondial.Exista riscul iminent sa se ajunga la un razboi ca urmare a unei crize mondiale.
Riscul de haos mondial constituie un risc extrem de ridicat deoarece fiecare stat va incerca sa isi protejeze proprii cetateni.

Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caderea lui hosni mubarak,ofera o portita pentru expansiunea fundamentalismului islamic ? Radu Gabrian Radu Gabrian Intr-o zona,nesigura,caderea unui conducator cu puternice radacini militare,de altfel ca si predecesorii sai,Gamal Abdel Nasser si Anwar El- Saadat,ultimul ... (vezi toată discuția)
Criza... eterna poveste! unde "au disparut" banii? Ileana Schwarz Ileana Schwarz Daca aveti un ragaz in acest week end, va propun spre lectura urmatorul articol, primit astazi pe e-mail de la un prieten. Va doresc rabdare si intelepciune. ... (vezi toată discuția)
Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)