avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... falimentul unei firme cu litigii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

falimentul unei firme cu litigii

Sunt intr-un litigiu cu o firma pentru recuperarea unor salarii neplatile , si firma e falimetara acum adica este sub incindenta Legii nr. 85/2006 - ce inseamna asta mai concret , mentionez ca procesul pe rol e din vara 2009 si urmatorul termen e 6 ian , mai pot recupera de la firma suma cuvenita?
Cel mai recent răspuns: dointza , utilizator 18:42, 11 Decembrie 2009
sa va asigurati ca apareti in tabelul creantelor al firmei aflate in lichidare, cu sumele care vi le datoreaza! Daca procesul e pe rol din vara baniesc ca tabelul creantelor este deja definitiv.
In rest sa fie ce valorifica de la firma asta, si apoi, in mod obligatoriu, primii care sunt platiti sunt salariatii! Adica cei care apar pe statul de plata ca nu si-au luat salariile.
Dar asta trebuie neaparat sa aiba in vedere lichidatorul!
Daca nu au ce vinde sa faca rost de lichiditati, si nu au ce sa va ofere in schimbul banilor, s-ar putea sa nu mai recuperati banii, ca nu este de unde :(
Multumesc de raspuns, dar unde as putea verifica daca unt pe tabelul de creante, mentionez ca apare falimentara la registrul comentului cu data de 3 decembrie 2009 .
dointza a scris:
unde as putea verifica daca unt pe tabelul de creante, mentionez ca apare falimentara la registrul comentului cu data de 3 decembrie 2009 .

Buna ziua,
Cautati starea firmei pe:

[ link extern ] /
[ link extern ] /
[ link extern ] /
[ link extern ]
[ link extern ] /

Cu stima,
Multumesc,tocmai ca pe onrc am vazut starea de faliment. Si totusi doresc sa vad tabelul de creante.
va duceti la tribunalul unde s-a deschis procedura- la sectia comerciala(falimente) la arhiva
aflati numarul de dosar, solicitati consultarea dosarului si vedeti daca sunteti in tabel.
In cazul in care ati ramas pe dinafara contactati-l pe administratorul judiciar -desemnat in cauza-si acesta va va lamuri si sprijini cu toate informatiile necesare.
Da de asta vara pana acum ce ati pazit ????? asteptati invitatie speciala sa va ridicati banii

Alte discuții în legătură

Daca firma este declarata falimetara , ce se intampla cu procesele pe rol dointza dointza Buna ziua ! Am lucrat la o firma si mi-au incetat contactul de munca cu o cerere falsa si semnatura falsa, am facut toate demersurile la ITM si am dat in ... (vezi toată discuția)
Modalitate de inscriere a unei creante dupa inchiderea tabelului creditorilor ContSters121815 ContSters121815 Buna ziua, Salariatului unei societati nu i s-au platit drepturile salariale izvorate din concediile medicale de sarcina. Dupa suspendarea CIM conf art 51 (1) ... (vezi toată discuția)
Recuperare restante salariale andra1985 andra1985 Firma la care am lucrat pana in data de 21.06.2013 a intrat in insolventa, iar acum vor sa declare faliment. Insa noi, angajatii, avem de recuperat bani din ... (vezi toată discuția)