avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Modalitate de inscriere a unei creante dupa inchiderea ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Modalitate de inscriere a unei creante dupa inchiderea tabelului creditorilor

Buna ziua,
Salariatului unei societati nu i s-au platit drepturile salariale izvorate din concediile medicale de sarcina. Dupa suspendarea CIM conf art 51 (1) lit a din CM, in 2009 societatea a intrat in insolventa. Salariatul a aflat anul acesta de starea de insolventa a societatii si, de asemenea, ca nu figureaza in tabelul creditorilor, noul lichidator al societatii spunand ca in evidentele contabile nu figureaza cu drepturi salariale neplatite, iar societatea este in pragul declararii falimentului.Mai poate salariatul sa si recupereze creanta?
Ce sanse mai sunt pentru repunerea in termenul de depunere a cererii de admitere a creantei?
Cel mai recent răspuns: ContSters121815 , utilizator 10:45, 20 Aprilie 2011
Contestatie la tabelul de creante insa nu cred ca sunt sanse. Suma nu este datorata de firma falimentara. Verificati daca este indreptatit salariatul (daca a depus documentele necesare si a facut demersurile cerute de lege) pt ca aceste sume sunt decontate de casa de asigurari. Lichidatorul nu ar fi avut nici un motiv sa refuze plata atata timp cat sumele depind de o simpla cerere insotita de documentatia aferenta. Mai mult, sumele in discutie nu pot fi folosite de lichidator si firma falimentara
Salariatul a depus concediile medicale, insa administratorul a zis ca este in dificultate financiara si ii va da treptat acesti bani restanti. Nu a semnat niciun document(stat de plata) de primire a acestor bani. Daca salariatul nu figureaza cu drepturi salariale neplatite in evidentele contabile, e posibil ca societatea sa le fi operat ca date in plata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata salariilor, firma in insolventa eduuard eduuard Ce mijloace de aparare au la dispozitie angajatii unei firme in insolventa, pentru a-si recupera salariile restante? Cat timp poate ramane in stadiul ... (vezi toată discuția)
Neplata concediilor medicale - pre si postnatal monica_dinulescu monica_dinulescu Buna ziua. Am si eu o problema. Am intrat in concediu medical prenatal in data de 10 august 2009, am nascut pe 10 septembrie 2009 si am intrat in concediu ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale neachitate de catre societatea aflata in insolventa? nicusorilinca nicusorilinca Buna seara, Cum credeti ca ar fi mai bine de procedat pentru recuperarea unor drepturi salariale restante de aproape 7 luni, de la o societate aflata in ... (vezi toată discuția)