avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata concediilor medicale - pre si postnatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata concediilor medicale - pre si postnatal

Buna ziua. Am si eu o problema. Am intrat in concediu medical prenatal in data de 10 august 2009, am nascut pe 10 septembrie 2009 si am intrat in concediu pentru ingrijirea copilului in decembrie 2009. Firma la care am lucrat a intrat in faliment in martie 2010. Problema mea este ca nu mi s-au platit concediile medicale pre si postnatal, in perioada august-decembrie 2009, desi am depus lunar concediile medicale. Mai pot face ceva? Daca da, care sunt pasii de urmat? Mentionez ca firma se judeca in continuare cu diversi creditori, obiectul procesului fiind "contestatie planul de redistribuire". Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Lucian Stanescu , Avocat 12:24, 13 Decembrie 2011
Trebuie sa luati, de urgenta, legatura cu lichidatorul judiciar si sa-i expuneti problema d-voastra. Lichidatorul judiciar era obligat sa inscrie, din oficiu, in tabelul de creante si drepturile salariale restante.
Mai exista un fond de garantare pus la dispozitia salariatiilor in cazul in care societatea aflata in insolventa nu mai are posibilitatea financiara de a achita din activ aceste creante salariale.
Lichidatorul judiciar trebuie sa faca o astfel de cerere catre acel fond de garantare, insa in situatia d-voastra mi-e greu sa cred ca va face asa ceva, intrucat el a gresit cand nu v-a inscris in tabelul de creante.
In concret daca societatea mai are active de valorificat, puteti sa formulati la Tribunalul, unde se afla dosarul de insolventa, o cerere de repunere in termenul de declarare a creantei si sa solicitati inscrierea creantei d-voastra.
Bafta!

Lucian
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale neachitate de catre societatea aflata in insolventa? nicusorilinca nicusorilinca Buna seara, Cum credeti ca ar fi mai bine de procedat pentru recuperarea unor drepturi salariale restante de aproape 7 luni, de la o societate aflata in ... (vezi toată discuția)
Proces litigiu munca Wanna2211 Wanna2211 Buna ziua. Aștept de 2 ani plată concediului de maternitate de la angajatorul ce a intrat în insolvență. Toate procesele s-au terminat,toți ceilalți ... (vezi toată discuția)
Modalitate de inscriere a unei creante dupa inchiderea tabelului creditorilor ContSters121815 ContSters121815 Buna ziua, Salariatului unei societati nu i s-au platit drepturile salariale izvorate din concediile medicale de sarcina. Dupa suspendarea CIM conf art 51 (1) ... (vezi toată discuția)