avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Confidențialitate salarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Confidențialitate salarii

Buna ziua
As vrea sa va prezint următoare întâmplare :
In firma unde lucrez directorul a trimis mai multor persoane din cadrul firmei pe adresele de email ale fiecăruia un fișier care conținea datele personale ale tuturor angajaților din firma inclusiv salariile acestora. Persoanele care au primit emailul respectiv ori au tipărit fișierul ori l-au salvat. In momentul in care directorul și-a dat seama ce a făcut a încercat sa șteargă datele iar cu ajutorul dep informatic a aflat ca uni din noi au listat , alți l-au salvat fișierul etc.
Menționez ca aceste informații nu au fost transmise de către cei care au primit emailul unei terțe persoane, le-au ținut pt ei.
Acum conducerea încearcă sa dea vina pe noi ca nu am respectat confidențialitate cu toate ca ei au făcut greșeală de a transmite datele acestea.
Cum putem sa ne apărăm in acesta situație ? Va rog sa ne îndrumați și pe noi
Mulțumim
Cel mai recent răspuns: Lungoci Anca , utilizator 18:41, 19 Martie 2020
Aveti vreo dovada ca acel director a trimis acele date?
Emailul transmis de către director care mai este salvat chiar dacă l-a stres precum și persoanele care au primit respectivul email ca și martori.
Întrebarea mea este: noi am încălcat confidențialitatea sau directorul care a transmis emailul respectiv ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Directorul a incalcat confidentialitatea.
Mulțumesc pt răspuns.
Dacă mai continua sa ne acuze o sa acționăm in instanța deoarece ne amenință ca ne poate desface contractul de munca pt ca noi suntem cei care au încălcat confidențialitatea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere baza date revisal nicotorok nicotorok Buna ziua, As avea si eu o intrebare: din motive tehnice, am pierdut baza de date din REVISAL.am transmis ultima data modificarile de la 01.02.2013 si am ... (vezi toată discuția)
Firma software care mi-a realizat site-ul web si-a setat propria adresa de email, pe langa a mea, astfel incat toate cererile online ale clientilor noi catre firma mea ajung si la dansii IuliaBM IuliaBM Buna ziua, Am nevoie de sfaturi, multumesc anticipat tuturor calor care pot sa ma indrume. Acum aproximativ 1 an am deschis o firma de traduceri. Am avut ... (vezi toată discuția)
Dupa ce transmit revisal-ul , se poate lista ceva sa dovedesc ca am transmis la timp? ContSters86219 ContSters86219 Dupa ce transmit online Revisal-ul nu primesc nici o \"recipisa\". Cum pot dovedi ca am transmis datele? E prima data cand lucrez cu acest program....ar ... (vezi toată discuția)