avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca

Daca sunt pe concediu fara plata timp de un an de zile si vreau sa merg in Franta la munca pot sa lucrez cu contract, sa imi faca acte? Sau in acest caz nu se poate?
Lamuriti-ma va rog... Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:25, 11 Decembrie 2009
Concediul fara plata nu inseamna ca nu sunteti angajat. Aveti statutul de angajat si trebuie sa respectati contractul de munca.
Celalalt contract de munca poate fi cu prestari servicii, dar nici intr-un caz nu poate fi genul de contract de munca care echivaleaza cu inscrierea in cartea de munca, daca in cartea de munca apareti deja la primul loc de munca, de unde sunteti in concediu fara plata.
La primul angajator aveti CIM cu functie de baza si ar trebui suspendat,iar in Franta puteti avea CIM fara functie de baza.
Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul postnatal si indemnizatia pentru ccc - nelamuriri Clara80 Clara80 Buna ziua. Am nascut pe 24.12.2011 si am unele nelamuriri legate de concediul postnatal si indemnizatia de crestere copil. Va rog, daca puteti, sa ma ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata inseamna suspendare cim? andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 BUNA ZIUA, daca angajatul a solicitat un concediu fara plata de 20 zile lucratoare pt studii si i l-am aprobat trebuie inregsitrat in revisal ca ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata invatamant si angajare in mediul privat iulia6 iulia6 Buna ziua.Sunt profesor titular de limba franceza si doresc sa imi iau 1 an de zile concediu fara plata.In perioada acestui concediu vreau sa plec in Franta sa ... (vezi toată discuția)