avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CUMUL PENSIE SALAR
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CUMUL PENSIE SALAR

In luna martie implinesc 65 de ani. Mi-am depus cerere sa continui acvtivitatea la acea primarie care a fost aprobata de primarul comunei. Legea imi permite sa cumulez salarul cu pensia pentru limita de varsta?
Cel mai recent răspuns: Zahan M , utilizator 11:45, 21 Martie 2020
Da.
Cand impliniti varsta de 65 de ani si cand ati depus cererea de continuare a activitatii?
Implinesc varsta de 65 de ani in 24 martie 2020 si am depus cererea de continuare a activitatii in data de 23.01.2020.
In acest caz, angajatorul trebuia sa va solutioneze cererea dvs. Ati discutat cu acesta?

Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.
Eu am depus cererea inainte cu 60 de zile. Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare sau menținere în activitate Danaioana Danaioana Bună ziua, Mă confrunt cu o situație și vă rog să mă ajutați să înțeleg prevederile legale în acest sens. Datele problemei: Instituție publică, ... (vezi toată discuția)
Pensionari si probleme juridice legate de continuarea activitatii... paulette paulette Buna ziua, Conform codului muncii actualizat, o femeie care a lucrat fara intreruperea CIM-ului ( a continuat activitatea dupa varsta de pensionare conf. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, eu lucrez in sectorul bugetar in si urmeaza sa implinesc ... mac#123 mac#123 Buna Ziua, Eu lucrez in sectorul bugetar in si urmeaza sa implinesc limita de varsta de pensionare de 65 de ani in luna septembrie 2023. Se pare ca se ... (vezi toată discuția)