avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuzul administratorului in plina pandemie a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuzul administratorului in plina pandemie a coronavirusului

Buna seara! Am nevoie urgenta de ajutorul Dvs intr-o problema,si anume: dupa ce ca in blocul nostru unde locuim, administratorul care nu cunoaste ce e aia munca, face legea in bloc de parca el este patronul blocului si noi chiriasii lui, se poarta autoritar si chiar amenintator pt a intimida vrea sa executam ceea ce ne impune el.Suntem cu totii proprietari, dar vecinii mei sunt toti "supusi" acestui administrator profitor si tiran.Stiu ca nu este obligatoriu sa montam contoare de gaze,dar acesta ne obliga spunandu-ne ca trebuie sa achitam in 6 luni 2000 lei.Nu stiu ce se poate face in aceasta situatie abuziva! Mai ales ca in aceasta perioada critica din cauza coronavirusului, de exemplu, eu si familia mea, ne protejam foarte mult cu masti,stergem cu alcool clante,tot ce e metal, stam in casa zile in sir, apoi cand mergem odata pe saptamana la cumparaturi,noroc ca avem magazine la doi pasi de casa, ne protejam cu masti, manusi,Va spun toate astea pt ca nu stiu cum sa facem sa-i oprim pe cei care sunt chemati pt a monta acele contoare de gaze pt ca nu e momentul acum cand toata lumea se fereste sa-i patrunda in casa strainii cu microbii de afara si neprotejati plus ca nu e momentul acum nici macar sa dam obligat 300 lei lunar, tocmai acum cand noi suntem in somaj tehnic. Va rog din suflet sfatuiti-ma cui sa spunem sa stopeze macar pe perioada asta instalarea contoarelor de gaze, nefiind momentul acum?Mii de multumiri!
Cel mai recent răspuns: asd1 , utilizator 13:08, 14 Mai 2020
plangeti-va la primarie.
Oricum, e alegerea dvs pe cine primiti in casa si pe cine nu.
Greseala dvs. ca ati pus capul in pamant.
El eeste angajatul asociatiei, asa ca...discutati cu presedintele sa incheie colaborarea cu dumnealui.
Nu doreste...organizati o sedinta a adunarii generale ( in conditii speciale-prin videoconferinta...cum fac si alesi nostri...) si schimbati conducerea.
Noua conducere sa faca un audit al finatelor asociatiei ( cu ajutorul primariei) si, daca sunt probleme, va adresati organelor abilitate ( politie, parchet...).
Dvs. trebuie sa va organizati, noi doar va putem sfatui. ce sa faceti.
Plus ca...nu sunteti obligati sa permiteti accesul acelor muncitori in casa in aceasta perioada, invocati forta majora ( riscul de contaminare ) si amanati lucrarea pana trece aceasta situatie.
Multumesc f mult pt raspunsul Dvs! Nu am pus capul in pamant, nu suntem genul...dar, sunt prea multi ca sa ne opunem.In acest bloc...aproape cativa poarta masti,va dati seama ce vecini inconstienti avem, incat lor nu le-ar pasa daca acei muncitori le-ar intra in casa, contaminandu-i.O sa incerc pe cat posibil sa vorbesc cu Presedintele, stiu ca o sa inceapa sa tipe, iar cand o sa afle si administratorul care e pus mereu pe scandal si aproape s-a dat la noi...ca si cand ar sari la bataie, doar pt ca sa intimideze...nu o sa stiu ce o sa se mai intample.Mii de multumiri!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1-Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie dispozitii in vigoare,hotarari ale adunarii generale,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
Administratorul de imobil nu detine competenta sa dispuna de la sine putere executarea de interventii ,in partea comuna de condominiu
2-Contoare individuale de gaze se instaleaza in temeiul hotararii adunarii generale la titularii contractelor de furnizare gaze
3-Referitor la supendarea provizorie a instalarii contorilor de gaz sesizati oficial presedintele de asociatie
4=Administartorul de iomobil este angajatul asociatieid e proprietari
Daca acesta are comportament inadecvat,adreseaza amenintari sesizati oficial anagajtorul presedintele de asociatie
Primaria nu se implica in solutionare astfel de spete
Faceți o cerere către conducerea Asociației, conform articolului 28 din Legea nr. 196/2018, să vă dea toate informațiile despre acea hotărâre, dacă s-a făcut conform articolelor 47, 48 și 53, într-o Adunare Generală convocată pentru TOȚI PROPRIETARII.
Dacă s-au încălcat acele articole, cereți Nulitatea Absolută a tuturor hotărârilor acelei Adunări Generale ilegal convocate !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comportamentul unui administrator de bloc fata de proprietari Alexxa777 Alexxa777 Va rog mult ce atitudine sa iau fata de un comportament urat al administratorului?Buna ziua! Va rog foarte mult sa ma ajutati intr-o problema pe care o sa o ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari Vera2007 Vera2007 In blocul meu o mana de oameni (3-4) iau hotarari fara acordul Adunarii generale a locatarilor si mai ales fara a instiinta locatarii. - Au schimbat ... (vezi toată discuția)
Hotararea adunarii generale in vederea incheierii unui contract cu o firma , poate fi inlocuita de hotararea comitetului? Octavia Turbatu Octavia Turbatu Pornind de la Legea 196/2018 Art.49 (4) Hotărârile adunărilor generale se iau în cadrul adunării generale convocată sau reconvocată, după caz. În ... (vezi toată discuția)