avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie pentru un dosar penal cu obiectul Comisie ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie pentru un dosar penal cu obiectul Comisie Rogatorie Internationala

Buna ziua ,

Am o problema in premiera . Sunt citat ca intimat intr-un dosar penal cu obiectul Comisie Rogatorie Internationala la Judecatoria Cornetu , jud Ilfov . Am facut o cerere de amanare a datei trimisa prin posta si fax din cauza faptului ca m-am autoizolat la domiciliu din cauza Covid-19 . Urmatorul termen stabilit fiind in luna mai ..Fiind din nordul tarii acum mi-e imposibil sa ma deplasez sa studiez dosarul si nu stiu absolut deloc care motivul dosarului . Exista vreo cale prin care sa aflu care este cealalta parte din dosar , si asa sa-mi dau seama de ce ar fi vorba ? Sau doar personal pot sa vad dosarul ? Din cauzele acestea exceptionale actuale , as fi vrut sa stiu de ce este vorba in dosar si sa pot sa-mi pregatesc apararea. Din pacate nu se stie cum v-a decurge situatia in Romania in urmatoarele saptamini si raman intrigat de continutul dosarului . Daca as sti cealalta parte din dosar as avea o idee ce s-a intamplat . Aveti vreo parere ? Va multumesc .

P.S. Pe site-ul Lege5.ro ar fi posibilitatea de a vedea partile din dosar , pt suma de 30 de lei , insa nu sunt sigur daca exista aceasta posibilitate si poate dupa ce platesc sa primesc aceleasi informatii din citatie.
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2020
Stavrones, utilizator
Cel mai recent răspuns: Duca Oana , Avocat 15:13, 22 Martie 2020
In citatie este trecut nr de dosar pe care-l puteti vizualiza pe portalul instantelor (obiectul si partile).
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2020
Duca Oana, Avocat
Multumesc . Din pacate pe portal nu vad mai multe informatii ca in citatia primita prin posta, iar judecatoria a restrictionat accesul la arhiva din cauza Covid-19 si studierea dosarului se poate face doar in ziua sedintei , ceea ce este inconvenient pentru mine ca parte , nestiind despre ce este vorba . Nici nu stiu daca pot solicita alt termen din aceasta cauza .

Duca Oana a scris:

In citatie este trecut nr de dosar pe care-l puteti vizualiza pe portalul instantelor (obiectul si partile).

Pai da, dvs. ati intrebat despre partile din dosar si v am zis ca puteti vedea pe portal. Puteti cere termen pt pregatirea apararii.
Va multumesc inca odata pentru raspuns . Voi cere alt termen desigur , nu stiam ca din cauza acestei situatii cu Covid-19, judecatoria poate lua decizia ca dosarul sa fie studiat doar in dimineata sedintei . Ma intreb daca la urmatorul termen sa ma prezint ( daca se poate avind in vedere ca in acest moment trebuie sa raman la domiciliu din cauza Covid-19) sa studiez dosarul si dupa aceea sa solicit alt termen pentru a angaja un avocat pentru speta respectiva ?

Duca Oana a scris:

Pai da, dvs. ati intrebat despre partile din dosar si v am zis ca puteti vedea pe portal. Puteti cere termen pt pregatirea apararii.

Daca va veti gasi in imposibilitate de a va prezenta la termenul ce va fi stabilit, puteti trimite cerere de amanare sau, daca aveti posibilitatea, puteti lua legatura cu un avocat pt. a va reprezenta in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna “document: Încheiere finală (dezinvestire)”? ... AlexBu AlexBu Tip solutie: Admite cererea (Ce inseamna exact)? “Document: Încheiere finală (dezinvestire)” (Ce inseamna exact)? Stadiu procesual: Fond (Ce ... (vezi toată discuția)
Termen in sedinta publica elenisa elenisa La data implinirii termenului apare pe sit-ul judecatoriei - Amana cauza, Se acorda termen in sedinta publica. Trebuie sa inteleg ca partea adversa a fost ... (vezi toată discuția)
Dosar penal ,petent necunoscut , pot face cerere , ca parte fiind sa aflu petentul din dosar ? Petryyyca Petryyyca Buna ziua , am un dosar penal la o instanta indepartata de domiciliu , dosar cu obiectul Comisie Rogatorie Internationala a carui sunt parte . Din pacate nu ... (vezi toată discuția)