avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen in sedinta publica
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen in sedinta publica

La data implinirii termenului apare pe sit-ul judecatoriei - Amana cauza, Se acorda termen in sedinta publica.
Trebuie sa inteleg ca partea adversa a fost prezenta la proces si a cerut amanarea cauzei?
Ultima modificare: Joi, 24 Octombrie 2013
elenisa, utilizator
Doar ca s-a amanat se poate cunoaste.
Mergeti la dosar pt detalii.
Buna ziua,

este posibil si ce spuneti dvs dar este posibil si sa se fi amanat din motive independente de cealalta parte - spre exemplu dvs, sau alta parte din dosar nu ati fost legal citati.

Zi buna,
Costi Boncu
Va multumesc pentru raspunsurile primite; nu am primit intampinarea, nu sunt din Bucuresti pentru a ma prezenta la proces si nu am posibilitatea sa studiez dosarul ; in cerere am mentionat ca se poate judeca cauza si in lipsa mea. Exista posibilitatea sa-mi fie trimisa intampinarea prin posta pt a formula raspuns la intampinare pana la urmatorul termen?
Conform citatiei primite, in caz de neprezentare a partilor, judecata se va face in lipsa, daca se solicita in scris acest lucru de catre una dintre parti. Eu in cerere am specificat la sfarsit acest lucru si anume " cauza se poate judeca si in lipsa mea"; mai este nevoie sa trimit inscris separat cu aceasta mentiune, sau trimiterea citatiei este doar o formalitate, o procedura, iar ceea ce am scris in cerere este suficient?
Buna ziua

daca ati solicitat judecarea in lipsa atunci nu mai trebuie sa faceti niciun alt demers pentru a obtine acest lucru. Instanta va trimite totusi citatii, pentru ca asa prevede legea - pana cand nu luati termenul in cunostinta(adica sa fiti macar odata prezent in sala), veti fi in continuare citat.
In ce priveste intampinarea, daca ea nu v-a fost comunicata, puteti cere instantei printr-o cerere scrisa sa faca acest lucru.

Costi Boncu

Alte discuții în legătură

Sistare pensie intretinere constan constan Buna ziua, Fostul sot cere sistarea pensiei de intretinere pe caz de boala ,pe care am obtinut-o in instanta . Avand in vedere ca starea de nevoie s-a ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa contina un inscris pt ca judecata sa se faca in lipsa? Livica Livica Buna ziua! Din nou apelez la bunavointa dvs. pentru unele lamuriri! In procesul intentat de fostul meu sot pt micsorare pensie alimentara, la prima infatisare ... (vezi toată discuția)
Cum fac un inscris pt.judecare in lipsa? termo termo buna seara va rog sa-mi spuneti cum fac un inscris pe care sa-l trimit la tribunal pt. ca o cauza sa se judece in lispa mea? cu cat timp inainte de termen ... (vezi toată discuția)