avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Magazin inchis
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Magazin inchis

Am un magazin de cartier cu CAEN 4719 si 8219 nu stiu daca trebuie sa suspend activitatea..?
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 09:38, 23 Martie 2020
Da, prin mențiune la O.N.R.C.!
Am luat decizie cf legii 29/2020 sa trimit angajatul in somaj tehnic 75% ..in momentul deciziei programul de lucru era restrictionat de la 8 ore la 4 ore(De 3 zile)..cum va beneficia de 75 %la program de 4ore sau 8 ore
Da, prin mențiune la O.N.R.C.!

Nu puteți să-l trimiteți în șomaj tehnic și să și lucreze. Înseamnă doar că ați modificat contractul de muncă, pe baza unei decizii, pe o durată determinată, în sensul că programul de lucru e de 4 ore/zi și nu de 8 ore.
La O.N.R.C. faceți mențiunea de suspendare a activității firmei, dar așa cum ați precizat vă refereați doar la o restrângere a timpului de desfășurare a activității.
Dacă doriți ca angajatul să beneficieaza de șomaj tehnic, atunci trebuie să-l trimiteți efectiv acasă, să transmiteți la Agenția de Șomaj documentele necesare, implicit să-i suspendați contractul de muncă angajatului, în REVISAL, pe baza deciziei pe care o emiteți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face daca srl-ul meu, la care sunt angajat unic, nu mai are activitate? Milenic Milenic Sunt unicul angajat al srl-ului meu. De la 1 aprilie mi s-a suspendat activitatea la care lucram, prelucrare date pentru o firma americana online. Nu pot gasi ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic corina.trandafir corina.trandafir Buna ziua!Am 5 salariati.As vrea sa bag insa doar 4 angajati in somaj tehnic ptr 3 luni .Se poate? Sau trebuie sa-i bag pe toti?Ms (vezi toată discuția)
Amenda itm pentru netransmiterea "programului redus de lucru" (suspendare cim conf. art. 52 al.3 cm). Aqua_blue Aqua_blue Buna seara. Am rugamintea sa postati opinii care sa ma ajute sa evit plata unei amenzi de la ITM.Multumesc, anticipat, pentru orice punct de vedere. ... (vezi toată discuția)